Fläskpannkaka hos familjen Gabor
Måndagkväll och mys hos min favoritfamilj! Idag hjälptes vi åt, tog med lite var. Resultatet blev fläskpannkaka med lingon och rivna rotfrukter. Lättare kan det nästan inte bli. Det sköter sig själv i ugnen också, så man hinner sitta ner och leka lite under tiden! Vi fyllde en hel långpanna och vi var fyra vuxna och två ettåringar som åt.
500-600 g fläsk, det stod att man skulle ha rimmat fläsk, men vi hade bara vanligt... vi saltade och pepprade lite istället. Tärna det och lägg i en långpanna med lite smör under. In i ugnen i 12 minuter, 225 grader. Under tiden rör du ihop 6 ägg med 6 dl mjölk och 5 dl mjöl. När det har blivit en slät smet rör du i 6 dl mjölk till. Häll allt över fläsket och låt det stå inne tills den har fått fin färg. För oss tog det ca 20 minuter. Salt och peppar krävs för oss vuxna, så det kom fram på bordet ikväll igen.
500-600 g fläsk, det stod att man skulle ha rimmat fläsk, men vi hade bara vanligt... vi saltade och pepprade lite istället. Tärna det och lägg i en långpanna med lite smör under. In i ugnen i 12 minuter, 225 grader. Under tiden rör du ihop 6 ägg med 6 dl mjölk och 5 dl mjöl. När det har blivit en slät smet rör du i 6 dl mjölk till. Häll allt över fläsket och låt det stå inne tills den har fått fin färg. För oss tog det ca 20 minuter. Salt och peppar krävs för oss vuxna, så det kom fram på bordet ikväll igen.
Riven rättika, morot och palsternacka.
Kommentarer
Postat av: Mamma Rebecca
Det var jättegott!
Trackback