Färsbullar med lingonsås
Faster Sara har varit här och lekt med Ella i kväll. Så vi fick bjuda på lite mat! Det blev goda färsbullar, kokt potatis och lingonsås. Supergott. Men vi tyckte det var alldeles för mycket lök... provar nog med en halv nästa gång.
400 g färs
50 g strimlad skinka
1 gul lök, finhackad
2 msk ströbröd
1 ägg
salt och vitpeppar
Blanda ingredienserna och rulla dem till köttbullar. Stek i smör. När de är genomstekta häller du över vätskan och låter det puttra ett tag. Rör i mörk redning och 4 msk rårrörda lingon (Ellas mormor har gjort tokgod till oss!)
Sås:
2 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk fond... köttsmak
en skvätt soja
Det blev hur gott som helst... speciellt såsen. Den var bäst!
400 g färs
50 g strimlad skinka
1 gul lök, finhackad
2 msk ströbröd
1 ägg
salt och vitpeppar
Blanda ingredienserna och rulla dem till köttbullar. Stek i smör. När de är genomstekta häller du över vätskan och låter det puttra ett tag. Rör i mörk redning och 4 msk rårrörda lingon (Ellas mormor har gjort tokgod till oss!)
Sås:
2 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk fond... köttsmak
en skvätt soja
Det blev hur gott som helst... speciellt såsen. Den var bäst!
Kommentarer
Trackback