Sesammarinerad kyckling

När min underbara Rebecca fyllde år gjorde jag lite olika rätter och nu har vår vän Siv önskat lite recept därifrån, Inlägget om festen ligger under buffé. Här kommer kycklingreceptet, supergod buffémat! Om man har två sorters kött kan man räkna med 1 hg av var kött sort per person.

2 kg kycklingfilé
2 msk smör
1,5 tsk salt ... Titta Zara (zara82.blogg.se) jag har skrivit det exakta måttet ;-)
2 krm svartpeppar

Marinad
1 dl fransk senap
2 dl solrosolja
1 dl vatten
1 dl hackad gräslök
1 dl avrunnen kapris

Garnering
1 knippe halverade rädisor
0,5 dl grovskuren gräslök

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen i smör runt om i en stekpanna, så att den får färg. Lägg över i en långpanna. Stek i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt...prova att göra en skåra i den största. Låt kycklingen svalna.

Lägg senapen i en skål och vispa ner oljan, lite i taget. Vispa ner vatten, gräslök och kapris.

Skär kycklingen i skvor på längden och krydda med salt och peppar. Marinera i några timmar under plast, använd då bara 2/3 av marinaden.

Servering: Strö över rädisor och gräslök. Häll över resten av marinaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0