Chocolate chip cookies - den äkta amerikanska sorten!
I dag kommer vår favoritfotograf hit och ska ta bilder på magen, Ella och familjen Svensson. Då är det bäst man har något gott att bjuda på, för han är en riktigt gottegris :-) Kolla in hans hemsida: www.fotografn.se
Ella och jag har precis svängt ihop riktigt goda chocolate chip cookies, efter det riktiga amerikanska receptet!
2 1/4 cup (ca 5,5 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Blanda i en skål.
1 cup (ca 2,5 dl) ljummet smör
3/4 cup (nästan 2 dl) brun farin socker
3/4 cup (nästan 2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa med elvisp i en stor skål tills det blir krämigt.
2 ägg
2 cup (ca 5 dl) grovhackad choklad (blanda vilka sorter du vill... vi provade ljus choklad blandat med nougat. Nougat var inte jättebra, de smälte helt. Det är godare med bitar som smält lite bara.)
Tillsätt äggen till smör/sockerkrämen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje. Avsluta med att vispa ner mjölblandningen och rör tillsist i chokladen. Krama ihop till en deg. Gör köttbullsstora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen i 190 grader i 11-13 minuter. Låt de svalna på plåten i 2 minuter, sedan på galler. När de blir riktigt bra är de krispiga i kanterna och mjuka/sega i mitten. Sååååå gott!!
Ella och jag har precis svängt ihop riktigt goda chocolate chip cookies, efter det riktiga amerikanska receptet!
2 1/4 cup (ca 5,5 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Blanda i en skål.
1 cup (ca 2,5 dl) ljummet smör
3/4 cup (nästan 2 dl) brun farin socker
3/4 cup (nästan 2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa med elvisp i en stor skål tills det blir krämigt.
2 ägg
2 cup (ca 5 dl) grovhackad choklad (blanda vilka sorter du vill... vi provade ljus choklad blandat med nougat. Nougat var inte jättebra, de smälte helt. Det är godare med bitar som smält lite bara.)
Tillsätt äggen till smör/sockerkrämen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje. Avsluta med att vispa ner mjölblandningen och rör tillsist i chokladen. Krama ihop till en deg. Gör köttbullsstora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen i 190 grader i 11-13 minuter. Låt de svalna på plåten i 2 minuter, sedan på galler. När de blir riktigt bra är de krispiga i kanterna och mjuka/sega i mitten. Sååååå gott!!
Kommentarer
Trackback