Kinainspirerad kyckling med ris
Vår lördagsmiddag! Ett jättetips när man har bråttom. Jag började med att sätta på vattnet för riset, sedan började jag skiva allt till kycklingen. När riset var klart, var även kycklingen det... typ 20-30 min allt som allt!!
500 g kycklingfilé
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör att steka i
2 dl osaltade cashewnötter
1 msk kinesisk soja
2,5 dl matlagninsgrädde
1. Skär köttet i småbitar, hacka vitlöken och strimla purjolöken.
2. Blanda kycklingen med potatismjölet, saltet och svartpeppar. Blanda väl.
3. Smält smöret i en stekpanna med hög kant. Stek kycklingen och lägg mot slutet i löken.
4. Häll i nötter, soja och matlagninggrädde. Låt det koka ihop 2-3 minuter.
5. Servera direkt till ris.
Kommentarer
Trackback