Tjejmiddag med supergod fläskfilé
Igår var jag på tjejmiddag. Mina underbara vänner Catarina, Mimi, Rebecca och Jenny träffades äntligen igen. Denna gången var vi hemma hos Jenipeni och hon hade en supergod meny:
Förrätt: Bruchetta (hittar receptet under nyårsmenyn)
Varmrätt: Favoritfläskfilé med kantarellbulgur
Efterrätt: Chokladfondant
Här kommer receptet på varmrätten:
Jenny hade kokat bulgur tillsammans med en burk kantareller, det blev supergott!
400 g fläskfilé, skuren i bitar
1 tsk timjan
1/2-1 msk enbär (krossa dem lite)
Smör att steka i
2,5 dl vatten + 1 buljongtärning
2,5 dl grädde
2 msk svart vinbärsgelé
2 msk fil
Krydda fileén med salt och peppar, stek dem sedan i smör. Lägg åt sidan, men håll dem varma. Smält lite smör och häll över buljong och grädde. Låt det småkoka i 5 minuter. Rör ner timjan, enbär och eventuellt salt och peppar. Avsluta emd gelén och filen. Lägg i fläskfilén och låt det bli varmt. Klart att servera!!
Tyvärr blir det inte så bra bilder med min Iphone när blixt behövs... för det är något den telefonen saknar!!
Förrätt: Bruchetta (hittar receptet under nyårsmenyn)
Varmrätt: Favoritfläskfilé med kantarellbulgur
Efterrätt: Chokladfondant
Här kommer receptet på varmrätten:
Jenny hade kokat bulgur tillsammans med en burk kantareller, det blev supergott!
400 g fläskfilé, skuren i bitar
1 tsk timjan
1/2-1 msk enbär (krossa dem lite)
Smör att steka i
2,5 dl vatten + 1 buljongtärning
2,5 dl grädde
2 msk svart vinbärsgelé
2 msk fil
Krydda fileén med salt och peppar, stek dem sedan i smör. Lägg åt sidan, men håll dem varma. Smält lite smör och häll över buljong och grädde. Låt det småkoka i 5 minuter. Rör ner timjan, enbär och eventuellt salt och peppar. Avsluta emd gelén och filen. Lägg i fläskfilén och låt det bli varmt. Klart att servera!!
Tyvärr blir det inte så bra bilder med min Iphone när blixt behövs... för det är något den telefonen saknar!!
Kommentarer
Trackback