VÅFFELDAGEN
Idag är det Våffeldagen och vi lyxade till det med våfflor till efterrätt! Min farmor fyller 102 år om ca en vecka (jag fyller 32 och Ella 2, alla inom cirka en månad) och hennes recept är världens mumsigaste frasvåfflor!!
Blanda:
5,25 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 msk socker
0,5 tsk salt
Rör ner:
4 äggulor (spara äggvitorna)
ca 2,5 dl olja (lite mer)
lite vatten och lite mjölk, tills smeten blir som filmjölk
Vispa äggvitorna hårt (du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att de rinner ut) och rör försikitgt ner dem i smeten.
Grädda våfflorna så de får en härlig brungul färg och är frasiga! Servera direkt tilsammans med sylt och grädde. Kristofer föredrar ju lönnsirap... riktigt sött och sliskigt!!
Kommentarer
Trackback