CURRYKYCKLING
Igår var som sagt Ellas födelsedag och vi åt god kyckligrätt. Tror jag i alla fall. Jag kände ingen smak alls (gravidkonstigheter igen), men Ella och Isabella åt upp allt sitt och Kristofer och Rebecca gillade det! Födelsedagen till ära avslutades med glass. Är det inte konstigt att varken Ella eller Isabella spillde en droppe när de åt glass, men vi hade cous cous på hela golvet under dem?!
Tre vuxna och två knattar åt. Sen blev det över till mig till idag!!
1 kg kycklingfilé (tärnad)
1 strimlad purjolök
1 burk kikärtor
Olja att steka i
1 msk mango chutney
1 msk curry
2 msk citronjuice
1 dl vispgrädde
en skvätt mjölk
Salt och svartpeppar efter smak
Persilja
Stek kycklingfilén i olja, tillsätt purjolöken och kikärtorna på slutet. Krydda med mango chutney, curry och citronjuice. Rör ut lite grädde och mjölk och låt allt puttra en liten stund. Avsluta med att krydda med salt, peppar och persilja. Servera med exempelvis cous cous.
Tre vuxna och två knattar åt. Sen blev det över till mig till idag!!
1 kg kycklingfilé (tärnad)
1 strimlad purjolök
1 burk kikärtor
Olja att steka i
1 msk mango chutney
1 msk curry
2 msk citronjuice
1 dl vispgrädde
en skvätt mjölk
Salt och svartpeppar efter smak
Persilja
Stek kycklingfilén i olja, tillsätt purjolöken och kikärtorna på slutet. Krydda med mango chutney, curry och citronjuice. Rör ut lite grädde och mjölk och låt allt puttra en liten stund. Avsluta med att krydda med salt, peppar och persilja. Servera med exempelvis cous cous.
Kommentarer
Trackback