TEKAKOR
Jag är väldigt förtjust i att baka och nu när jag är mindre trött (eftersom jag får sova 2 timmar mitt på dagen) passar jag på! Denna gången blev det tekakor.
48 st
4 dl fiberberikad havregryn
1 dl fibrex (går att byta ut mot havregryn)
1 l mjölk
Blanda och låt det stå och svälla över natten.
3 pkt jäst
1,5 dl socker
2 tsk salt
Blanda och låt stå medan man smälter:
300 g smör
Blanda smöret med havregrynsblandningen. Rör ner i jästen. Tillsätt:
ca 2 l vetemjöl (jag använde mer)
Knåda tills degen är smidig. Jäs i 15 minuter. Rulla 48 bullar och platta till dem. Lagom med 12 tekakor per plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Låt tekakorna jäsa i 20 minuter. Pensla med:
1 ägg, uppvispat
Grädda i ugnen i 6-7 minuter.
Kommentarer
Trackback