TOMATPAJ
Fler pajer på g till kalaset. Detta är en vegetarisk variant, som enligt mig är helt underbar!!!
Pajskal:
1,2 dl vetemjöl
0,8 dl grahamsmjöl (går bra att byta ut mot vetemjöl)
0,25 tsk salt
100 g kallt smör
2 msk kalltvatten
Mixa i matberedaren och tryck sedan ut i en pajform. Låt den stå i kylen i minst en halvtimme... vi hade den över natten. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Fyllning:
4 skivade tomater i botten
Stö över:
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad basilika
2 msk färsk gräslök, klippt i småbitar
Blanda och häll över:
2 dl creme fraiche
4 ägg
1 tsk salt
1 krm svart peppar
1 dl riven ost
Avsluta med att strö över:
1 dl riven ost
Grädda i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Pajskal:
1,2 dl vetemjöl
0,8 dl grahamsmjöl (går bra att byta ut mot vetemjöl)
0,25 tsk salt
100 g kallt smör
2 msk kalltvatten
Mixa i matberedaren och tryck sedan ut i en pajform. Låt den stå i kylen i minst en halvtimme... vi hade den över natten. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Fyllning:
4 skivade tomater i botten
Stö över:
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad basilika
2 msk färsk gräslök, klippt i småbitar
Blanda och häll över:
2 dl creme fraiche
4 ägg
1 tsk salt
1 krm svart peppar
1 dl riven ost
Avsluta med att strö över:
1 dl riven ost
Grädda i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Kommentarer
Trackback