ROTSAKSPLÄTTAR MED BACON & RÅRÖRDA LINGON
Ella är inte helt kry...hon däckade klockan halv sex på golvet i köket. I sömnen fick jag i henne en flaska välling, sen var det bara att stoppa om henne i sängen. Jag och Kristofer åt plättarna och tyckte att det var riktigt gott. En snabbare variant på ugnspannkaka!
4 portioner
2 morötter, finrivna
1 palsternacka, finriven
1/2 dl persilja, hackad
2 msk smör
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 pkt bacon
lingon
1/2 litet vitkålshuvud, rivet
Vispa samman ägg, lite av mjölken och salt till en slät smet. Vispa sedan ner resten av mjölken, morötterna, palsternackan och persiljan. Smält smöret i sett plättjärn och rör sedan ner det i smeten. Stek plättarna ett par minuter på var sida. Stek baconen. Servera med bacon, lingon och vitkålssallad.
Kommentarer
Trackback