ALLT I ETT KYCKLING
En rätt som var lätt att göra och sen skötte det sig själv i ugnen, nästan ingen disk heller. Blev inte tokimponerad, men helt okej. Ella däremot var helt övertygad. Hon åt FYRA kycklingben, potatis, majs och gurka. Sen avslutade hon med en yoggi och tillslut skulle hon ha välling också! Hungrig kanske?! Fetaröran var jättegod!
4 portioner
1000 g kycklingben
2 msk repad, finhackad timjan
900 g blandande grönsaker (potatis, kålrot, morot, palsternacka, vitlöksklyftor...det tog vi)
150 g fetaost
2 dl turkisk youghurt
rivet skal av 1/2 citron
olivolja
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en skål. Skölj, skala och dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg kycklingen och grönsakerna i en långpanna. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka och kycklingen genomstekt. (Om man skär i kycklingen ska det komma ut klar köttsaft). Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurt och citronskal. Servera!!
4 portioner
1000 g kycklingben
2 msk repad, finhackad timjan
900 g blandande grönsaker (potatis, kålrot, morot, palsternacka, vitlöksklyftor...det tog vi)
150 g fetaost
2 dl turkisk youghurt
rivet skal av 1/2 citron
olivolja
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en skål. Skölj, skala och dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg kycklingen och grönsakerna i en långpanna. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka och kycklingen genomstekt. (Om man skär i kycklingen ska det komma ut klar köttsaft). Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurt och citronskal. Servera!!
Kommentarer
Trackback