CHÈVREBOLLAR
TO DIE FOR! Det är de tre orden jag vill använda till dessa helt fantastiska ostbollar!! Jag gjorde ca 50 stycken.
4-6 digestivekex, krossade i en mortel
500 g getost (chèvre)
200 g färskost, naturell
2 dl russin
1 dl vatten
1 msk socker
salt och svartpeppar
1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Häll över vatten och socker. Koka tills vattnet har kokat bort. Häll över russinen på en tallrik och låt dem svalna.
2. Skär getosten i små bitar. Mosa getosten med färskosten i en skål. Blanda i russinen. Smaka av med salt och peppar.
3. Rulla små ostbollar och rulla dem sedan i kexsmulorna.
4. Ställ dem i kylen någon timme innan servering.
4-6 digestivekex, krossade i en mortel
500 g getost (chèvre)
200 g färskost, naturell
2 dl russin
1 dl vatten
1 msk socker
salt och svartpeppar
1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Häll över vatten och socker. Koka tills vattnet har kokat bort. Häll över russinen på en tallrik och låt dem svalna.
2. Skär getosten i små bitar. Mosa getosten med färskosten i en skål. Blanda i russinen. Smaka av med salt och peppar.
3. Rulla små ostbollar och rulla dem sedan i kexsmulorna.
4. Ställ dem i kylen någon timme innan servering.
Kommentarer
Trackback