FÄRSBIFFAR MED KRÄMIG RAITA
Igår åt vi toppengodabiffar. Det var igentligen meningen att man skulle ha dem på spett och för att grillas, men vi gjorde järpar och stekte dem istället.
800 g färs, vi använde kalvfärs blandat med fläskfärs... det som fanns hemma
1 gul lök, finhackad
1 ägg
2 msk dijonsenap
3 tsk spiskummin
Blanda ingredienserna och forma det till järpar. (alternativ: trä på blötlagda spett och grilla). Setk dem runt om i lite smör.
2 dl couscous, vi tog den lite större varianten
400 g wokgrönsaker
2 tsk olivolja
1 msk gurkmeja (tyckte det var lite mycket)
salt och svartpeppar
Tillaga couscousen enligt förpackningen, men ha också i gurkmeja. Stek grönsakerna i olja och blanda i couscousen. Krydda med salt och peppar.
Raita:
3 dl turisk yoghurt
1/2 gurka, riven och urkramad
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 krm spiskummin
1/2 tsk salt
Blanda alla ingredienser och låt det stå kallt ett tag.