GREKISK UNGSSTEKT KYCKLING
Är så besviken! Har äntligen hittat inspiration igen att blogga och tar massor av härliga bilder hela dagarna...och så fungerar det inte att ladda upp dem!! Vet inte vad det är som strular... datorn, internet eller blogg.se?! Får prova igen imorgon. Nu tänker jag i alla fall lägga in receptet på lördagsmaten vi hade här hemma. Det var supergott!
10 potatisar
4 morötter
olivolja
4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
100 g fetaost
Skala potatis och morötter, klyfta dem och lägg dem på en plåt. Ringla olivolja över. Sätt in dem i ugnen i 250 grader, 10 minuter. Stek kycklingen i olja i en stekpanna, ca 4 minuter per sida. Lägg dem på potatisen och morötterna. Pressa över saften från citronen, krydda med salt och peppar. Avsluta med att smula över fetaosten. Tillaga ytterligare 10-15 minuter, kycklingen ska vara genomstekt.
Vi serverade detta tillsammans med turkisk yoghurt, en chevresallad och ångkokt broccoli (för de som LCHF:ar...istället för potatis och morötter).
10 potatisar
4 morötter
olivolja
4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
100 g fetaost
Skala potatis och morötter, klyfta dem och lägg dem på en plåt. Ringla olivolja över. Sätt in dem i ugnen i 250 grader, 10 minuter. Stek kycklingen i olja i en stekpanna, ca 4 minuter per sida. Lägg dem på potatisen och morötterna. Pressa över saften från citronen, krydda med salt och peppar. Avsluta med att smula över fetaosten. Tillaga ytterligare 10-15 minuter, kycklingen ska vara genomstekt.
Vi serverade detta tillsammans med turkisk yoghurt, en chevresallad och ångkokt broccoli (för de som LCHF:ar...istället för potatis och morötter).
Kommentarer
Trackback