Grillad lax, enkelt och gott!
Så fick vi njuta av egen fångad lax ikväll. Så gott! Ellas morfar filéade och benade ur den, sedan pressade jag en lime över. Vi kryddade med salt, nymald svart- och vitpeppar och avslutade med att riva skalet från en citron över. Underbart! Det är så lätt att krydda gott utan att man ska få i sig en massa konstigheter. Rena kryddor är de bästa kryddorna. Citronpeppar är hur gott som helst och det tror man lätt att det bara är citron och svartpeppar, men så är det inte. Ingrediens nummer fyra är natriumglutamat - smakförstärkare... en kemikalie som vi verkligen inte behöver få i oss. Så försök att hålla er till kryddor som inte innehåller det! Tillbaka till laxen :) Låt den få ett par minuter på var sida på grillen, med stängt lock, sen är det klart att servera. För att inte fisken ska fastna på gallret kan man lägga folie under eller göra som på bilden här ovanför!
Ikväll serverades laxen med kokt potatis, sallad, ångkokta grönsaker och en god dill/senapssås. Recept på detta goda kommer en annan dag... det var nämligen Ellas mormor som lagade... får be om det senare. Prova nu att grilla något annat än kött, det blir väldigt smarrigt!
Kommentarer
Trackback