Fisksoppa
Ikväll provade vi en ny fisksoppa och den var superkrämig! Jättegod!
2 tsk smör
1 stor purjolök, finhackad
2 scharlottenlökar, finhackade
1 1/4 dl matlagningsvin
4 dl fiskbuljong
Tärnad potatis (jag tog lika mycket potatis som lök)
1 lagerblad
4 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
Fiskfilé i skurna bitar (lika mycket fisk som potatis)
Salt, vit- och svartpeppar
Fräs löken i smör tills den är mjuk, men inte har fått färg. Häll över matlagningsvinet och koka upp. Blanda i buljong, potatis och lagerblad. Låt det koka under lock på låg värme i 10 minuter. Blanda mjölet med lite mjölk, så att det blir en tjock pasta. Rör i resten av mjölken. Blanda i mjölk-mjölblandningen i soppan och låt det koka i 5 minuter medan du rör ordentligt. Låt den koka tills potatisen är mjuk. Häll i grädden och fisken och låt det koka i 5 minuter till. Krydda! Servera med knäcke!!
2 tsk smör
1 stor purjolök, finhackad
2 scharlottenlökar, finhackade
1 1/4 dl matlagningsvin
4 dl fiskbuljong
Tärnad potatis (jag tog lika mycket potatis som lök)
1 lagerblad
4 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
Fiskfilé i skurna bitar (lika mycket fisk som potatis)
Salt, vit- och svartpeppar
Fräs löken i smör tills den är mjuk, men inte har fått färg. Häll över matlagningsvinet och koka upp. Blanda i buljong, potatis och lagerblad. Låt det koka under lock på låg värme i 10 minuter. Blanda mjölet med lite mjölk, så att det blir en tjock pasta. Rör i resten av mjölken. Blanda i mjölk-mjölblandningen i soppan och låt det koka i 5 minuter medan du rör ordentligt. Låt den koka tills potatisen är mjuk. Häll i grädden och fisken och låt det koka i 5 minuter till. Krydda! Servera med knäcke!!
Kommentarer
Trackback