KÖTTFÄRSGULASCH
Ikväll hade vi besök av farbror Jens. Ella försökte natta honom, men det gick sådär. Han fick i alla fall lite god middag. Ella åt!! Hon är verkligen på bättringsvägen, inte helt bra än... men bättre. Vi hade vitlöksbröd till maten och hon åt fler än vad jag gjorde!
4 portioner
7 potatisar
1 paprika
1 gul lök
2 msk olja
800 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
Skala lök och potatis. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skör grönsakerna i tärningar. Fräs grönsakerna tillsammans med köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, tomater och kummin. Koka sakta i 10 minuter (eller tills potatisen är mjuk). Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick gräddfil och gott vitlöksbröd.
4 portioner
7 potatisar
1 paprika
1 gul lök
2 msk olja
800 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
Skala lök och potatis. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skör grönsakerna i tärningar. Fräs grönsakerna tillsammans med köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, tomater och kummin. Koka sakta i 10 minuter (eller tills potatisen är mjuk). Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick gräddfil och gott vitlöksbröd.
Kommentarer
Trackback