SKINKLASANGE MED BASILIKA OCH MOZZARELLA

Ny veckomatsedel på g... fast vi börjar lite tidigt. Söndag till torsdag blir det här, för vi ska köra till Torekov på fredag och få middag hos MaPa. Mys!! Ikväll gjorde vi skinklasange...helt okej vardagsmat, så lite trist en söndag. Då kan det väl ändå vara lite lyxigare, eller hur?! Så mumsa på detta en måndag :-)

4 port

2 pkt krossade tomater (500 grams)
1 kruka basilika (man kan också ta krossade tomater med basilika, men jag hade det andra hemma...)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 nypa socker
olivolja att steka i
1 pkt färska lasandeplattor
200 g strimlad skinka
2 tomater, tärnade
250 g mozzarella, skivade både på längden och tvären, så att det blir till tjocka strimlor

Stek lök och vitlök i olja. Häll över de krossade tomaterna och krydda med basilika, salt, peppar och socker. Låt det puttra 15 minuter. Varva krossade tomater, lasangeplattor, skinka, tomat och mozzarella. Högst upp lägger man en bit lasangeplatta, tomater och mozzarella. Ställ in i mitten av ugnen i 35 minuter, 225 grader. Serveras med en sallad!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0