UNGSBAKAD FISK MED VITLÖKSSÅS
Trist när Ella är dålig, för hon äter så otroligt dåligt då. Denna rätten var riktigt, riktigt god! Det kan nog bli hur gott som helst att ha i morot, kålrot och andra goda rotfrukter... prova!
4 portioner
10-12 potatisar
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 paprikor i olika färger
600 g vit fiskfilé
1 krm svartpeppar
Sås:
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor, rivna
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja, gräslök, basilika... vi blandade av det vi hade hemma.
Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå kallt. Skölj potatisen noga, skär dem sedan i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan och strö över hälften av saltet. Tillaga i mitt i ugnen i 250 grader, 15 minuter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fisken i 5 cm breda bitar. Lägg fisk och paprika över potatisen. Häll på resten av oljan och saltet och strö över peppar. Låt det vara inne ca 15 minuter till.
4 portioner
10-12 potatisar
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 paprikor i olika färger
600 g vit fiskfilé
1 krm svartpeppar
Sås:
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor, rivna
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja, gräslök, basilika... vi blandade av det vi hade hemma.
Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå kallt. Skölj potatisen noga, skär dem sedan i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan och strö över hälften av saltet. Tillaga i mitt i ugnen i 250 grader, 15 minuter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fisken i 5 cm breda bitar. Lägg fisk och paprika över potatisen. Häll på resten av oljan och saltet och strö över peppar. Låt det vara inne ca 15 minuter till.
Kommentarer
Trackback