Kladdkaka med dumle och chili

I helgen hade vi sommarfest, vår årliga tältfest. Det blev jättelyckat. Trevliga gäster och massa god mat. Vi bjöd på en helt fantastisk kladdkaka med dumlekolor och chili i! Vi hade tur också... för vi gjorde en riktigt stor, så nu finns det kvar i kylen som man kan nalla på! Vågar nästan inte skriva om den, för kryddorna är från Santa Maria och min svåger jobbar för Kockens! Fast han tyckte att det var så god att han antagligen förlåter mig!

150 g smör
3 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 tsk Santa Maria Chili Explosion
1 påse dumlekolor

Smält smöret, ta av från plattan och rör i socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en bunke (utom dumlen) rör ner i smör/ägg/sockerblandningen. Häll smeten i en smörjd och mjölad form, tryck ner dumlekolorna. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Hård yta, kladdig inuti, kolla med en sticka. Farligt gott!



Vi gjorde 2 1/2 gånger receptet, det blir precis lagom till att hälla det i en långpanna. Vi la ett bakplåtspapper i botten. Kristofers systrar hjäpte till att laga all mat och här njuter Matilda av kakan dagen efter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0