JAG VÄNTAR MED SPÄNNING...

...på dagens levernas. Vi ska nämligen prova på en matkasse från Mat och Ro. Då kommer det hem ingredienser och recept för fem middagar på måndagen. Nu när Kristofer inte får mat på jobbet längre och jag behöver lunch, så passar vi på att ta matkassen för fyra personer. Kvällsmat och lunch för 750kr. Vi tänkte ha det varannan vecka om det är något som passar oss. Jag har inte tiden eller fantasin att göra det själv längre... annars brukar det vara just planerandet som jag gillar! TUr att det finns alternativ!

www.matochro.se


FINNS DET HJÄRTERUM...



Nu när Julia (till höger) är så stor att hon sitter i egen stol får Isabella och Ella dela på Ellas stol. Titta så fint de äter. Låter trångt kanske, men det går bra! Här kalasar de på oxpytt, färdig från påse. Rödbetor, hemmagjorda från mormor. Och så lite stekt ägg. Lätt och mycket gott.


FOYOT - SÅ GOTT

Favoritsåsen på Bar-B-Ko är Foyot. En bernaisevariant med kalvfond i. I fredags var jag på date med Rebecca. Vi var alldelses ensamma, utan barn och avbrott. Det var verkligen inte igår. Vi rensade faten, Rebecca åt oxfilé och jag grillspett. När jag sen var i affären och handlade hittade jag en foyotsås från Blå Band. Den var riktigt god. Så nu kan man lyxa här hemma också!


BÄSTISAR DELAR MED SIG


Tebjudning

I somras var Ella, Aaron och jag på tebjudning. Då är det obligatoriskt med blommig klänning, hatt och handväska. Aaron fick dispans... och jag fuskade, eftersom jag inte hade någon amningsvänlig klänning med blommor på! Här är de underbara tjejerna! De små drack också jordgubbste med mjölk i och mumsigascones till!



Ella



Värdinnan Bella



GUM & Therése


Frukostmys och Teriyakikyckling

Så var jag här igen. Kan ju säga att man inte vet riktigt när man ska ha tid eller när man ska orka...men nu så!! Har precis kommit hem från en underbar förmiddag hos familjen Henriksson. Frukostbuffé med Henrikssons och Gabors är inte fel!! Smoothie, ägg, grapefrukt, nya frallor, juicer, gott pålägg (när det väl kom fram ;-), kaffe och te. Fast bäst var nog ändå sällskapet! Frukost är min absoluta favorit måltid och jag älskar när man sitter många och myser länge med massa gott.

    

Till kycklingen då... för ett par dagar sedan lagade vi Teriyakikyckling, eget hopkok som blev riktigt gott. Snabbt och enkelt, med få ingredienser.

Till två vuxna och en plutt:
3 kycklingfileér
1,5 dl Santa Maria Teriyaki sauce
1,5 dl grädde (jag använde vispgrädde)
salt och vitpepper efter behag
Olivolja att steka i
Ris för tre personer...

Sätt på vatten till riset och börja sedan med kycklingen. Strimla och stek kycklingen i lite olivolja. Krydda med salt och vitpeppar. Häll över sås och grädde och låt det koka ett par minuter. Riset och kycklingen blir klara samtidigt!!



Ser inte så spännande ut på Kristofers tallrik, han har ju inte några färgglada grönsaker :-)


STUVADE MAKARONER...

... tycker jag är jättegott. Det gör inte Kristofer, så vi har aldrig det. Men nu när han börjat jobba igen och jag är hemma med barnen så passar jag på. Ella är på dagis tis-tors, så två dagar i veckan ska vi äta lunch ihop utan pappa. I går blev det stuvade makaroner och stekt falukorv. MUMS!

2 port:
3 dl gammaldags ideal makaroner
1,5 msk mjöl (vetemjöl eller idealmjöl)
2,5 dl standard mjölk
0,5 msk smör
0,25 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
några riv muskotnöt

Koka makaronerna i 7 min. VIspa ut mjölket i lite mjölk till en redning. Koka upp resten av mjölken tillsammans med smöret. Vispa i redningen och låt det koka på svag värme i 3-5 minuter. Rör om då och då. Blanda försiktigt ner de avrunna makaronerna. Krydda med salt, peppar och muskotnöt.




SOMMARSALLAD

Då var man äntligen tillbaka igen...fast får se hur aktiv jag orkar vara. Vår stackars prins har haft problem med sin mage och varit mycket ledsen den första tiden, så jag har varit helt slut. Nu har det börjat ordna upp sig och han är lyckligare...vilket resluterar i att jag är piggare!!

Igår hade vi underbara familjen Henriksson på middag. De hade med sig pastasallad och vi grillade köttet. Supergott! Älskar sommar och grillning! Kristofer är riktigt bra på att grilla, köttet blev perfekt!

I sommar har vi hittat en härlig förrätt som Leila gör och den kommer här:

4 personer:
1 påse rucola
250 g halloumi, skivad
jordgubbar, färska (provar upptinade...inte lika gott)
flingsalt
nymalen svartpeppar
balsamvinäger
olivolja
valnötter

Grilla eller stek halloumin. Lägg upp portionsvis på tallrikar: rucola och några skivade jordgubbar. Mal över lite svartpeppar och strö över flingsalt. Droppa över lite balsamvinäger och lite olivolja. Avsluta med varm halloumi och några grovkrossade valnötter. Servera direkt!

Helt underbart med så många olika smaker och konsistenser. Kristofer är helt såld och skulle kunna äta den varje dag!!


RSS 2.0