Katrinplommonsmos

Vår stackars Aaron har haft väldigt problem med sin mage redan från starten. Just nu när han får prova på mat och gröt kan han inte få ut något. Stenhård mage :-( Så nu har jag gjort katrinplommonsmos och imorgon ska han få lite tillsammans med gröten. Det hjälpte alltid Ella. Jag har gjort en sats på en påse katrinplommon, lagt det i istärningstråg och ställt in det i frysen. Bara att ta upp två-tre stycken och lägga i kylen på kvällen, så är de tinade och klara tills gröten på dagen!

1 påsen katrinplommon
Vatten

Lägg katrinplommonen i en skål och häll på vatten så att det täcker. Låt de stå så över natten (jag hade det ett par timmar under dagen...för kort tid, skalet var för lite uppblött och där blev lite smått i... men det ska nog slinka ner ändå). Mixa katrinplommonen i en mixer eller med mixerstav. Häll på vatten tills du får en lagom konsistens.



Ser lite läskigt ut!



Redo att frysas!


BASILIKAFISK

Denna maträtt är så ruskigt lätt att göra och det tar ingen tid alls nästan! Till på köpet är den beroendeframkallande... så god är den!!

4 portioner

4 fiskfileér (åt det med lax hos MaPa, nu använde vi vit fisk)
2 dl creme fraiche
2 dl riven parmesanost
1 dl basilikablad, hackade
salt och vitpeppar
Potatis
1 rödlök, skivad
1 tomat, skivad
1 handfull babyspenat
salt och svartpeppar
vitvinsvinäger
råsocker
olja

Koka potatisen. Blanda creme fraiche, parmesan och basilika. Lägg fisken i en ugnsform. Krydda lätt med salt och peppar. Häll över såsen och sätt in i 225 grader. Låt det stå inne i 15 minuter.  Stek rödlök, tomat och spenat i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Häll över en skvätt vinäger och en nypa råsocker. Lägg upp underst på tallriken, lägg en bit fisk över och lite potatis vid sidan om, klart. TOKLÄTT!!


ALLT I ETT KYCKLING

En rätt som var lätt att göra och sen skötte det sig själv i ugnen, nästan ingen disk heller. Blev inte tokimponerad, men helt okej. Ella däremot var helt övertygad. Hon åt FYRA kycklingben, potatis, majs och gurka. Sen avslutade hon med en yoggi och tillslut skulle hon ha välling också! Hungrig kanske?! Fetaröran var jättegod!

4 portioner

1000 g kycklingben
2 msk repad, finhackad timjan
900 g blandande grönsaker (potatis, kålrot, morot, palsternacka, vitlöksklyftor...det tog vi)
150 g fetaost
2 dl turkisk youghurt
rivet skal av 1/2 citron
olivolja
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en skål. Skölj, skala och dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg kycklingen och grönsakerna i en långpanna. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka och kycklingen genomstekt. (Om man skär i kycklingen ska det komma ut klar köttsaft). Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurt och citronskal. Servera!!


SVAMP OCH POTATISSOPPA

Jag är inte jättebra på att göra soppa. Speciellt eftersom Kristofer inte gillar kokta grönsaker. Så jag blev extra glad när jag hittade denna soppan...när man ska mixa soppan slät kan man ju lura i honom vad som helst :-) Det blev en god ovh smakrik soppa!

4 portioner

500 g potatis
1 gul lök
1 burk (200 g) blandsvamp
1 msk olja
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 g champinjoner
hackad gräslök

Skala och skär potatis i bitar. Skala och hacka löken. Fräs potatis, lök och balndsvamp i olja. Det ska bli lite galnsigt, men inte få färg. Häll på vatten och buljongtärningar. Koka till potatisen är mjuk. Mixa soppan till en slät puré med en mixerstav. Smaka av med creme fraiche, salt och peppar. Skiva champinjoner och bryn dem lätt. Servera soppan med champinjoner, hackad gräslök och en bit bröd.  



ROTFRUKTSRIS MED KRYDDIG KORV

Måndagar och torsdagar är trista, för då hinner Kristofer bara komma hem och vända. Träningen börjar halv sju och han vill helst inte äta för mycket innan :-( Så idag när jag lagat massa god mat, åt han bara lite och Ella petade mest i sin mat. Hon åt sina korvar och drack sin mjölk tillslut. Jag tyckte att det var en god maträtt. Är ju väldigt förtjust i korv och idag valde jag lite milda korvar med vitlök och paprika.

4 portioner

4 portioner ris
250 g gröna ärtor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 bit kålrot (ca 200 g)
2 morötter (ca 200 g)
1 msk oja
salt och svartpeppar
ca 500 g kryddig korv
1 dl creme fraiche

Koka riset. Blanda ner ärtorna när det är några minuter kvar på koktiden. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skär löken i klyftor, hacka vitlöken och skär rotfrukterna i tärningar. Stek i olja tills de är mjuka. Skär korven i bitar och låt de steka med mot slutet. Krydda med salt och peppar. Blanda ner ärtriset. Severa med lite creme fraiche.




VECKOMATSEDEL

Ny matsedel att prova. Fisken och kycklingen var klara favoriter denna veckan!

Måndag: Ungsbakad fick med vitlökssås (fiskrätter)
Tisdag: Falukorv med stuvade grönsaksmakaroner (pastarätter)
Onsdag: Citronkyckling med rostade grönsaker (kycklingrätter)
Torsdag: Köttfärsgulasch (soppor)
Fredag: Skinklasange med basilika och mozzarella (pastarätter)

AARON KAN SJÄLV :-)

Idag har Aaron ätit riktigt duktigt. Han smakade morotsmoset igen vid lunch och det gick bra. Ikväll har han fått gröt igen och denna gången spottade han inte ut allt! Så här går det framåt. Nu vill han gärna hålla skeden själv... som Ella säger: Ja kan fälv!






KÖTTFÄRSGULASCH

Ikväll hade vi besök av farbror Jens. Ella försökte natta honom, men det gick sådär. Han fick i alla fall lite god middag. Ella åt!! Hon är verkligen på bättringsvägen, inte helt bra än... men bättre. Vi hade vitlöksbröd till maten och hon åt fler än vad jag gjorde!

4 portioner

7 potatisar
1 paprika
1 gul lök
2 msk olja
800 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk spiskummin
salt och svartpeppar

Skala lök och potatis. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skör grönsakerna i tärningar. Fräs grönsakerna tillsammans med köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, tomater och kummin. Koka sakta i 10 minuter (eller tills potatisen är mjuk). Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick gräddfil och gott vitlöksbröd.






MOROTSMOS

Idag var det äntligen dags för lite nytt mos till Aaron. Han har varit måttligt intresserad av potatis och gröt, så jag tänkte göra något med lite söt smak... det blev morotsmos. Första skeden åkte ut direkt, men skam den som ger sig... han åt riktigt mycket tillslut och blev skitsur när jag försökte ta skeden ifrån honom. Härligt. Ett steg framåt!

Till tre smakportioner:

1 stor morot
vatten
några droppar smör/rapsolja

Skölj, skala och dela moroten i mindre bitar. Koka den mjuk. Mixa tillsammans med lite kokvatten och några droppar smör/rapsolja.

Det går bra att göra massor och frysa in i istärningstråg. Jag brukar lägga över kuberna i plastpåsar med zip. När Ella var liten hade vi en hylla i frysen med bara påsar med olika saker...grönsaker, fisk, kött, kyckling, sås... allt. Det kommer recept efterhand jag gör det!




CITRONKYCKLING MED ROSTADE GRÖNSAKER

Jag var så lycklig vid lunch, för då åt Ella massor av resterna från igår. Sen ville hon inte sova middag, så då tänkte jag att hon är nog snart bra igen. Ikväll har hon bara petat i maten, men med lite flört från pappsen får hon i sig lite nu när jag sitter här! Denna rätt var både jättegod och sådär... Kycklingen var jättegod, massa god smak från citron och timjan, saftigt och gott! Rostad vitlök är ju bara så gott så att man smälter... fast jag tror inte att Kristofers träningskompisar kommer att tycka om honom ikväll! Däremot var jag inte helt övertygad med honung över grönsakerna, tyckte att det blev lite för sött!

4 portioner

4 kycklingfileér
1,5 citron, skal och saft
1/2 dl japansk soja
1 kruka färsk timjan
olja till stekning
salt och peppar
7 stora potatisar
3 stora morötter
1 vitlök
1 msk olja
1 msk honung
salt och svartpeppar
1/2 litet vitkålshuvud
1 palsternacka
1,5 dl gräddfil
50 g philadelphiaost
salt och citronpeppar

Lägg kycklingfileén i en skål och bitar. Dela vitlöken i klyftor och skala dem.
Lägg alla grönsaker i en långpanna. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar. Ställ mitt i ugnen och stek i ca 20 minuter. Allt ska vara mjukt. blanda ner rivet  citronskal, citronsaft, soja och timjan. Rör om, platsa skålen och ställ den åt sidan en stund. Sätt på ugnen på 200 grader.
Skala potatis och morot, skär dem i grova
Stek kycklingen i het stekpanna ca 8 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Riv vitkål och palsternacka grovt, stek det mjukt i lite olja. Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda gräddfil med philadelphiaost. Krydda med salt och citronpeppar.



FALUKORV MED STUVADE GRÖNSAKSMAKARONER

Gott med mat ikväll...tyckte jag i alla fall. Kristofer är ju som sagt inte så fötjust i varken korv eller stuvade makaroner och Ella äter inte mycket när hon är sjuk. Jag gillade det, massor. Supergod vardagsmat som går tokfort att göra.

4 portioner

6 dl gammaldags ideal makaroner
3 msk mjöl (vetemjöl eller idealmjöl)
5 dl standard mjölk
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
några riv muskotnöt
400 g grönsaker av olika slag (vi tog wokgrönsaker och ärtor för det hade vi hemma)
400 g falukorv
smör att steka i

Koka makaronerna i 7 min. Vispa ut mjölket i lite mjölk till en redning. Koka upp resten av mjölken tillsammans med smöret. Vispa i redningen och låt det koka på svag värme i 3-5 minuter. Rör om då och då. Blanda försiktigt ner de avrunna makaronerna. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Koka grönsakerna mjuka och blanda ner bland makaronerna. Stek falukorven i smör tills de fått fin färg.


MATVÄGRAN I SJUKSTUGAN

Ella äter nästan ingenting när hon är sjuk... och hon vill inte dricka heller. Ingen bra kombination. Idag ville hon i alla fall ha pannkakor, så det gjorde vi!



Va ska vi nu laga mamma?



Aaron får nöja sig med att tugga på en leksak!



Små pannkakor!



Picknick framför tv:n...se så hennes stackars ögon ser ut :-(


UNGSBAKAD FISK MED VITLÖKSSÅS

Trist när Ella är dålig, för hon äter så otroligt dåligt då. Denna rätten var riktigt, riktigt god! Det kan nog bli hur gott som helst att ha i morot, kålrot och andra goda rotfrukter... prova!

4 portioner
10-12 potatisar
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 paprikor i olika färger
600 g vit fiskfilé
1 krm svartpeppar
Sås:
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor, rivna
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja, gräslök, basilika... vi blandade av det vi hade hemma.

Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå kallt. Skölj potatisen noga, skär dem sedan i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan och strö över hälften av saltet. Tillaga i mitt i ugnen i 250 grader, 15 minuter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fisken i 5 cm breda bitar. Lägg fisk och paprika över potatisen. Häll på resten av oljan och saltet och strö över peppar. Låt det vara inne ca 15 minuter till.




SJUKSTUGA...IGEN

Så var det dags igen för våra stackars barn... Ella hostar och snorar och har nu börjat klaga på att hon har ont i vänster öra. Aaron hostar, har HÖG feber och ögonen kletar igen när han har sovit. Så nu myser vi framför tv:n igen och väntar på att få komma ner till vårdcentralen. Det trista med Ella är att hon varken äter eller dricker när hon mår dåligt :-( Bara en fjutt välling har hon fått i sig idag. (innan hon la sig igår fick jag i henne i sömnen). Tja, vi får väl börja på piggelindieten igen!


SKINKLASANGE MED BASILIKA OCH MOZZARELLA

Ny veckomatsedel på g... fast vi börjar lite tidigt. Söndag till torsdag blir det här, för vi ska köra till Torekov på fredag och få middag hos MaPa. Mys!! Ikväll gjorde vi skinklasange...helt okej vardagsmat, så lite trist en söndag. Då kan det väl ändå vara lite lyxigare, eller hur?! Så mumsa på detta en måndag :-)

4 port

2 pkt krossade tomater (500 grams)
1 kruka basilika (man kan också ta krossade tomater med basilika, men jag hade det andra hemma...)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 nypa socker
olivolja att steka i
1 pkt färska lasandeplattor
200 g strimlad skinka
2 tomater, tärnade
250 g mozzarella, skivade både på längden och tvären, så att det blir till tjocka strimlor

Stek lök och vitlök i olja. Häll över de krossade tomaterna och krydda med basilika, salt, peppar och socker. Låt det puttra 15 minuter. Varva krossade tomater, lasangeplattor, skinka, tomat och mozzarella. Högst upp lägger man en bit lasangeplatta, tomater och mozzarella. Ställ in i mitten av ugnen i 35 minuter, 225 grader. Serveras med en sallad!




PICKNICK I HÖSTLÖVEN

En helt underbar dag uppe på "höga berget"! Kjugekull närmare bestämt. Jag, Rebecca och våra busfrön till barn. Vi hade det toppen. Bergsklättring, trollletande och god fika bland alla härliga höstlöv!  Hur gott är det inte med varm nyponsoppa när det är lite småkyligt!!



Busfröknarna



Det är jobbigt att ta sig upp för höga berget


EN SNABB CLUB SANDWICH

En god macka som inte tar allt för lång tid att göra. Ella åt en och en halv avokado...ja och kött och grönsaker. Men hon var inte så intresserad av mackan.

4 portioner

1 kg kycklingfilé
smör att steka i
salt och vitpeppar

Stek kycklingen runt om i smör. Krydda med salt och peppar. Sätt in dem i ugnen i 15-20 minuter, 200 grader. Skiva upp dem när de är klara.

1 pkt bacon, stekt
2 avokado, skivade
2 tomater, skivade
rucola sallad
bröd och smör

Lägg bröd underst, bred på smör. Sen lägger du på det du tycker om: rucola, tomat, bacon, kyckling och avokado.




VECKOMATSEDEL

Idag hade vi träff med mammagruppen. Det var lite roligt för där hade några av tjejerna redan hört talas om min blogg! Åhus är inte jättestort precis, men det är roligt att ryktet om min blogg sprids! Hade varit roligt och höra vilka som läser här. Vissa vet jag redan... men ni andra!

Här kommer i alla fall en ny veckomatsedel, håll till godo!


Måndag: FALUKORV MED KÅLROTSFRÄS (korvrätter)
Tisdag: HELSTEKT KYCKLING MED FETA(kycklingrätter)
Onsdag: PASTA MED GRÄDDIG SVAMPSÅS (pastarätter)
Torsdag: FISKGRYTA (fiskrätter)
Fredag: FÄRSBIFFAR MED KRÄMIG RAITA (köttfärsrätter)

Aaron - fågelunge ?!

Idag var första gången som Aaron gapade och försökte ta skeden själv med potatismos :-) Äntligen lite framsteg. Han fick i sig ganska många skedar mos och verkade gilla det. Sen hade jag en fågelunge bredvid: Mamma, ja åsså ha! Ella rensade fatet när Aaron fått sitt!


FÄRSBIFFAR MED KRÄMIG RAITA

Igår åt vi toppengodabiffar. Det var igentligen meningen att man skulle ha dem på spett och för att grillas, men vi gjorde järpar och stekte dem istället.

800 g färs, vi använde kalvfärs blandat med fläskfärs... det som fanns hemma
1 gul lök, finhackad
1 ägg
2 msk dijonsenap
3 tsk spiskummin
Blanda ingredienserna och forma det till järpar. (alternativ: trä på blötlagda spett och grilla). Setk dem runt om i lite smör.

2 dl couscous, vi tog den lite större varianten
400 g wokgrönsaker
2 tsk olivolja
1 msk gurkmeja (tyckte det var lite mycket)
salt och svartpeppar
Tillaga couscousen enligt förpackningen, men ha också i gurkmeja. Stek grönsakerna i olja och blanda i couscousen. Krydda med salt och peppar.

Raita:
3 dl turisk yoghurt
1/2 gurka, riven och urkramad
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 krm spiskummin
1/2 tsk salt
Blanda alla ingredienser och låt det stå kallt ett tag.


Aarons matdebut

Lillkillen har fått börja prova på potatismos. När Ella var 4 månader gapade hon och ville ha mer. Aaron däremot är väldigt skeptisk. Vi har provat potatismos några dagar nu, men det har inte blivit några större mängder än.

Smakportioner:

1 liten potatis
Vatten att koka i
Några droppar smör/rapsolja (Arla gör flytande smör/rapsolja, jättebra och gott)

Skala och dela potatisen. Koka bitarna mjuka. Häll av vattnet, men spara det. Pressa potatisen genom en potatispress (blir klistrigt om man mixar det). Rör ut potatisen med lite av kokvattnet och lite smör/rapsolja. Låt det vara väldigt rinnigt i början... de små har ju bara druckit innan. Så kan man ta mindre och mindre vatten när de klarar av det. (Blir det något över så kan man frysa in i istärningstråg...men här äter Ella upp resterna)





Helt ovetande om vad som komma skall...



Fy...



Fast det var helt okej när man fick sin vanliga mjuka plastsked!


FISKGRYTA

Så var det äntligen slut på sjukstugan här hemma. Ja, Aaron är lite hostig fortfarande, men annars är det bra! Igårkväll gjorde vi fiskgryta, den skulle vi gjort för en och en halv vecka sedan... men då blev Ella sjuk. Vi gjorde inte mycket annat än kokt vitt ris, kokt vit fisk och kokt kyckling när hon var dåligt. Inte mycket att skriva om här! Fiskgrytan var helt okej. Inget speciellt, men bra vardagsmat. Det var lätt att göra och gick snabbt.

4 port

400 g vit fisk
6 stora potatisar
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk torr timjan eller 2 msk färsk timjan
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
5 dl fiskbuljong
salt och svarpeppar
citron

Tina fisken, skär den i tärningar. Skala potatis, morötter och lök. Tärna potatis och morötter, hacka lök och vitlök fint. Fräs potatis, morötter, lök och timjan i oljan. Häll över buljong och tomater, koka sakta i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft. Lägg i fisktärningarna i grytar och koka tills fisken inte är genomskinlig längre. Servera med ett gott bröd!





PANNKAKSFRUKOST

När man är sjuk får man göra små saker som piggar upp en. Idag ville Ella ha pannkaksfrukost. Absolut! Så vi gjorde små pannkakor (plättar) och satte oss framför tv:n och åt. Myyyyyyyyyyys!


SJUKSTUGA...

...Ella har kräkt från och till i snart en vecka... Aaron hostar och snorar... har massa trevliga bilder att lägga in, men det kommer senare helt enkelt!


MOZZARELLINE MED SOLTORKADE TOMATER

Små minimozzarella är så söta... och framförallt goda! Detta går så lätt och snabbt att du får ihop fyrtio stycken på ett kick.

2 påsar minimozzarella (20 st i varje)
2 msk soltorkade tomater creme
salt, svartpeppar och vallmofrö
tandpetare

Häll av spadet från osten och lägg osten i en skål. Lägg i soltorkade tomater och krydda med salt, peppar och vallmofrön. Skaka runt. Ha upp osten, en i taget med en tandpetare och lägg upp på ett fat.




LUFTTORKAD SKINKA MED ÄPPLE OCH INGEFÄRA

Mmmmmmmmmmums...så goda! Fast jag har inga riktigt bra mått. Köpte 500 g lufttorkad skinka, delade dem på hälften, men hade ändå mer äppelrörakvar. Så gör mindre röra eller köp mer skinka :-)

500 g lufttorkad skinka
4 små syrliga röda äpple, urkärnade och finhackade
125 g inlangd ingefära, finhackad
600 g färskost
salt
tandpetare

Blanda äpple, ingefära och färskost. Salta. Lägg en klick äppelröra på en skinkskiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Upprepa, upprepa, upprepa...klart!!



SMÅ TERIYAKISPETT

Små kycklingspett... som Jens och Radek nästan åt upp själva. Ja, fast Ella hade nog ätit upp dem innan jag åkte om hon fått!! De var goda kalla, men ännu godare varma.

40 spett

1 dl japansk soja
1 kg kycklingfilé
20 grillspett i trä

1 dl teriyakisås
1 dl japansk soja
1 dl strösocker
3 msk sesamfrö

1. Skär kycklingen i avlånga strimlor. Marinera dem i 1 dl japansk soja i en plastpåse i minst en timme i kylen.
2. Koka upp teriyakisås, japansk soja, socker och sesamfrö. Rör om tills sockret löst sig. Häll  upp på ett fat med kant.
3. Dela grillspetten och lägg dem i vatten minst en timme.
4. Spetsa kycklingbitarena på träspetten. Vänd dem i grillsåsen. Lägg dem på ett grillgaller (ha en långpanna under). Grilla i ugnen i 225 grader, 12 minuter.

FETAFYLLDA APRIKOSER

Dessa små läckerheter går så fort att göra att man hinner femtio stycken på en kvart! En läcker blandning av sött, salt och kryddigt.

2 påsar aprikoser á 200 g
200 g fetaost
rucola

Skär ett snitt i aprikosen. Dela fetaosten i småbitar. Lägg en liten bit fetaost i var aprikos och garnera med ett blad rucola. Servera!


CHÈVREBOLLAR

TO DIE FOR! Det är de tre orden jag vill använda till dessa helt fantastiska ostbollar!! Jag gjorde ca 50 stycken.

4-6 digestivekex, krossade i en mortel
500 g getost (chèvre)
200 g färskost, naturell
2 dl russin
1 dl vatten
1 msk socker
salt och svartpeppar

1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Häll över vatten och socker. Koka tills vattnet har kokat bort. Häll över russinen på en tallrik och låt dem svalna.

2. Skär getosten i små bitar. Mosa getosten med färskosten i en skål. Blanda i russinen. Smaka av med salt och peppar.

3. Rulla små ostbollar och rulla dem sedan i kexsmulorna.

4. Ställ dem i kylen någon timme innan servering.


MINGELMAT...

...till invigningen av Kristianstads nya skönhetsklinik: MedShape.

MedShape - din skönhetsklinik i Kristianstad.
När du inte vill bli sövd eller utsatt för skalpell så har vi lösningen till ett bättre DU.
Vi utför många olika behandlingar, tandblekning, permanent hårborttagning, cellulitbehandlingar mm.
Plats:
Västra Storgatan 59A
Kristianstad, Sweden
Telefon:
044-12 22 42


Min underbara vän Rebecca har tillsammans med Lindah (allas vår nagelgud) startat detta himmelrike! De har även anställt min fina svägerska Malin. Det kan nog inte bli bättre. Igår var det invigning med trevliga erbjudande och massa folk. Maten kom härifrån, som vanligt när Rebecca anordnar något... och jag gör det så gärna!

Fem olika sorters plockmat, plus en lycka till bonus: Cupcakes!!

1. Lufttorkad skinka med äpple och ingefära
2. Små teriyakispett
3. Mozzarelline med soltorkade tomater
4. Digastiva chèvrebollar
5. Fetafyllda aprikoser

   

 

Kycklingspetten kom visst inte med på bild! Jag kommer lägga in recepten senare, Aaron vill ha mat!

Pasta med gräddig svampsås

I onsdags blev det massa god svamp i en sås av grädde (lite väl mycket grädde, så nästa gång provar jag nog att späda ut den lite). Kristofer hjälpte Rebecca, så Ella och jag fick äta själva. Gott var det i alla fall.

4 port

800 g pasta
1 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g svamp, i lagom bitar
2 msk smör
1 msk soja, skulle vara japansk, men det hade jag ingen, så det blev kinesisk
5 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
rucola

Koka pastan. Stek lök, vitlök och svamp i smör. Låt det fräsa ordentligt i 5 minuter. Häll på soja, grädde, salt och peppar. Låt det puttra på svag värme. Blanda pasta och sås. Lägg rucola över när du har det på din tallrik.




RSS 2.0