BANANPENGAR...

... är vad Ella vill ha till efterrätt. Hon brukar få lite frukt till efterrätt på kvällarna och de senaste kvällarna har hon velat ha: Bananpengar! Mums, banan i skivor.


VALBORG...

...med korv grillad av brudarna i familjen!! Ella och jag tog hand om grillningen idag, för Kristofer fick jobba över. Han skulle igentligen sluta vid två, men kom hem vid fem. Själv jobbade jag min sista dag på jobbet och nu är det dags för mammaledighet. Kan inte beskriva hur skönt det är!!

Jag trodde jag hade hittat en ny favorit i korvhyllan: Red Hot Choritzo från Scan. Den är så god så det nästan gör ont! Till min stora fasa läste jag nu på innehållsförteckningen och den innehåller smakförstärkare!! Så det var sista gången jag nöjt av den!!



Vi grillade vanlig hederlig smal korv också och den var Ella väldigt förtjust i. Hon vill inte ha ketchup på sin korv med bröd, utan ketchup bredvid att doppa i. Så jag gissar att det kommer gå bra att åka till Danmark och äta korv då :-)




Hamburgerdressing...

Ni som pratar med mig regelbundet vet att graviditeten däckat mig! Är så toktrött att jag inte orkar mer än jobba, mysa med Ella och sen somnar jag. Så förra veckan bestämde jag mig för att inte jobba mer, fredag är sista dagen. Hoppas på att jag ska bli lite piggare om kvällarna, så jag orkar blogga lite igen! Ja och laga mat för den delen... det blir ingen variation här inte!

Idag hade vi inte tagit fram någon mat och vi kom hem sent allihopa. En snabb sväng till affären och på erbjudande var stora färdiga hamburgare. Inte jättespännande, men väldigt gott. Vi tog stora hamburgerbröd, riktigt god hamburgerost och en ny dressing som var tokgod: Kavlis Amerikansk Hamburgerdressing med tex mex smak! Utan smakförstärkare kan jag tillägga, det gillar vi!! Andra goda tillbehöv vi hade var: tomat, gurka, ketchup, senap och rostad lök (Ellas favvis på bordet idag). Så nu är jag så mätt att jag har lite ont i magen... vilken lyx.


SORRY...

...Sälen, en sjuk dotter, sen en sjuk man, jobbet igen med massa omdömesskrivning och tillsist en begravning. Är helt slut. Återkommer så fort jag piggnar till igen!


SÄLEN

Vi är på skidsemester i Sälen med familjen! Riktigt god mat och mys med familjen. Ella har tyvärr fått öroninflammation och just nu är MaPa påväg till byn med Jacob som ska röntga axeln! Nya goda recept kommer när vi är hemma igen!


Sesammarinerad kyckling

När min underbara Rebecca fyllde år gjorde jag lite olika rätter och nu har vår vän Siv önskat lite recept därifrån, Inlägget om festen ligger under buffé. Här kommer kycklingreceptet, supergod buffémat! Om man har två sorters kött kan man räkna med 1 hg av var kött sort per person.

2 kg kycklingfilé
2 msk smör
1,5 tsk salt ... Titta Zara (zara82.blogg.se) jag har skrivit det exakta måttet ;-)
2 krm svartpeppar

Marinad
1 dl fransk senap
2 dl solrosolja
1 dl vatten
1 dl hackad gräslök
1 dl avrunnen kapris

Garnering
1 knippe halverade rädisor
0,5 dl grovskuren gräslök

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen i smör runt om i en stekpanna, så att den får färg. Lägg över i en långpanna. Stek i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt...prova att göra en skåra i den största. Låt kycklingen svalna.

Lägg senapen i en skål och vispa ner oljan, lite i taget. Vispa ner vatten, gräslök och kapris.

Skär kycklingen i skvor på längden och krydda med salt och peppar. Marinera i några timmar under plast, använd då bara 2/3 av marinaden.

Servering: Strö över rädisor och gräslök. Häll över resten av marinaden.


RSS 2.0