Kaptenerna


Storfiskaren


Fiskare

Idag körde jag och barnen till Torekov. Vi har haft en toppendag. Det är dagar som denna som gör att man funderar på varför man bor så långt ifrån västkustens bästa ställe!

Mamma, jag och barnen var på stranden. Aaron är tokrädd för maneter - lite kyckling som pappan sin ;-) När mamma gjorde kvällsmat var jag ute och sprang. Bästa utsikten på den rundan - fram och tillbaka till Dagshög. Ikväll har vi varit ute med pappas båt och fiskat. Jag fick tre makrillar och pappa en :-) Ellas första kommentar var: ska vi ta hem dom o grilla dom i sen äta upp dom?! Pappa filéade dem i båten, mamma och Ella stekte den sedan i smör. Kryddade i salt och vitpeppar. Ella smakade: Mmmm gott!! Älskade unge ❤❤❤


App-problem

Så har jag fått tummarna loss och börjat blogga igen - då strular det med bilderna igen. Det är perfekt att ha appen, man behöver inte ta fram datorn och alla bilderna finns ju ändå i telefonen. Men allt som oftast går det inte att ladda upp bilderna tillsammans med texten...däremot går det jättebra att ladda upp dem var för sig! Vad gör jag för fel?!?! Så länge det håller på så här får bilderna ligga för sig helt enkelt...eller så tröttnar jag ingen :(


Paolos salsicca - Karin style


Ica selection


Paolo Roberto


Salsicca

Då var vi äntligen bra igen. Dagen igår var så där riktigt semesterlyxig. Fint väder hela dagen. Vi var på lekplatsen, hälsade på grannarna Anna & Emelie, hade Malin över på kaffe, Milla & Tea kom in och lekte på väg hem från dagis, jag var ute och sprang och äntligen lite matinspiration - tack Malin!

Paolo Roberto släpper en matbilaga till Aftonbladet sista söndagen i månaden. Lätta, snabba recept och lite träningstips. Jag gillar hans filosofi - man ska äta god mat, bra mat (riktigt smör, grädda, god pasta...) och sen träna därefter. Precis så känner jag. Jag tror inte på dieter, jag älskar mat och jag tror att om man stoppar i sig mer får man träna mer. Nu har jag inte rört mig på ett halvår, jobbet har tagit all must ur mig. Därför känns det extra bra att vara ute i spåret igen - klarade långa rundan efter en helg med magsjuka, inte helt fel!

Maten igår var från Paolo. Han har recept även på Aftonbladets hemsida och jag hade precis köpt färsk salcicca när jag såg detta! (Ica selection gör helt fantastiska korvar med över 90% kött). Men skulle egentligen stekt korven i chili: peperoncino först (sen tagit bort flingorna), men för att vara snäll mot våra magar skippade jag det. Fick just den kryddan direkt från Italien av Sandra och Abbott för ett tag sedan, så jag kommer prova det vid ett annat tillfället. Kommer inte ihåg exakta mått, så skriver ner hur vi gjorde:

Nypotatis, skrubbad och klyftad.
Lägg i ugnsform, ringla över olivolja, stör över havssalt, svartpeppar och torkad rosmarin. Rosta i ugnen, 225 grader i 20-25min

8 små färska salsicca
Olivolja
1 ask cocktailtomater, halverade
1 stor pressad vitlöksklyfta
Basilikablad, salt och svartpeppar

Stek korven i oljan, länge. Lägg i tomater och vitlök och stek med de sista fem minuterna. Krydda med basilika, salt och peppar. Ta upp korven och skär i bitar. Lägg tillbaka i salsan och servera sedan med potatisklyftorna.

Det blev supergott! Salsan fick en god smak som passade bra tillsammans med korven. Ska bli intressant att prova med chilin.


RSS 2.0