Barnfisksoppa

Igår tog jag inte ens några bilder när jag lagade fiskgryta till Aaron :-( Får fortsätta att tjata lite på Kristofer, så att han kan fixa problemet. Behöver jag säga att detta inte riktigt är min grej?! Ja, ja... man kan ju inte vara bra på allt! Igår gjorde jag i alla fall en fisksoppa till Aaron. Eller vi åt den alla till kvällsmat, men den var rätt tråkig utan buljong. Vi saltade lite i vår egen tallrik, men det är inte det samma.

500 g torsk i bitar
2 morötter, skalade och delade i slantar
5 potatisar, skalade och delade i bitar
1 liten purjolök, sköljd och delad i ganska stora bitar
300 g majskorn
8 dl vatten (eller buljong om det inte är till knattar)
1,5 dl matlagninsgrädde
svartpeppar
Smör att steka i

Stek morötter, potatis och purjolök i smör i en stor kastrull. Fyll på m ed vatten och matlagninggrädde. Koka upp och låt det koka 15-20 minuter. Potatisen och morötterna ska vara mjuka. Mixa soppan slät, häll i fisk och majs. Sjud i 5-10 minuter. Vispa sönder fisken lite om det är för stora bitar... servera!


Frustrerad...

Det fungerar fortfarande inte att ladda upp bilder. Så varje gång jag försöker blogga slutar det med att jag bara stänger ner datorn. Hoppas att Kristofer kan lösa det idag. Jag har tjatat så snart orkar han väl inte lyssna på mig längre! Förra veckan gjorde vi i alla fall en väldigt god korvstroganoff - med kidneybönor. Vi gjorde den utan salt, så att Aaron kunde äta den. Så fick man salta på sin egen tallrik!

4 portioner

3 dl ris
600 g falukorv
1 gul lök
Smör att steka i
1 frp kidneybönor (400g)
1 frp krossade tomater (500g)
1 tsk sambal oelek
2,5 dl matlagningsgrädde
(salt och) svartpeppar

Koka riset. Strimla korven och finhacka löken. Fräs det i smör. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll bönor, tomat och sambal oelek över korvfräset. Låt det koka i 5-10 minuter. Tillsätt grädde och koka upp. Krydda!

Jag gillar bönor av alla slag och hoppas kunna lära mina barn det. Kristofer håller god min och sväljer dem hela :-) Aaron kunde plocka delade bönor själv med fingrarna, så han var nöjd. Ella smakade en och skulle sen inte ha... men det slutade med att när hon hade ätit upp satt hon och plockade ut alla Kristofers bönor och åt dem (han var inte jätteledsen)

Önska mig nu lycka till... så att det fixar sig med bilderna idag!


VÅFFELDAGEN!

Idag är det våffeldagen. Världens bästa grannar (minus Linus) kommer över och ska leka när som helst och vi ska kalasa på våfflor. Sylt, grädde och chokladprickar! Odense gör små söta choklad prickar i mörk, ljus eller vit choklad. Gotte! Jag kommer att göra våfflor efter farmors recept (hon fyller 103 år om någon vecka - häftigt va!)

http://ellasmat.blogg.se/category/efterratter.html 

Så fort det fungerar att lägga in bilder igen kommer de...


TAGLIATELLE MED KYCKLING & FETAOST

Våren verkar vara här på riktigt! Imorse  var det 9 grader varmt! Det är så skönt att vara utomhus hela eftermiddagarna. Nu kan man till och med se ut genom våra fönster :-) Igår lagade vi en pastarätt som tog mindre än 30  minuter... från det att jag öppnade kylskåpet till det att maten stod på bordet.

4 portioner tagliatelle
1 stor vitlöksklyfta
600 g kyckloingfilé
Olivolja att steka i
salt och vitpeppar
fetaost
rucola

1. Koka pastan
2. Skala och riv vitlöken. Strimla kycklingfilén. (Jag kokade några bitar till Aaron... det och lite pasta).
3. Stek kyckling och vitlök i olja. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda pasta, kyckling och rucola i din tallrik. Smula fetaost över. (Man kan blanda allt i en skål, men eftersom Ella inte gillar rucola & fetaost så hade vi allt i vars en skål)

Toklätt, snabbt och riktigt, riktigt gott!!

... idag vill inte bilderna laddas upp... så jag provar igen imorgon!


FUSKTOMATSOPPA MED GOTT TILLBEHÖR

Vilken vårdag vi hade igår. Vi hade 16 grader på eftermiddagen och lite ljummen vind. Inte helt fel. När grannarna knackade på fönstret vid halv sex hade vi över 12 grader, lyx! Sen såg jag faktiskt en citronfjäril igår och jag har hört att då blir det en varm och skön sommar - det tror vi på tycker jag. Aaron har varit gnällig och mammaklängig i flera dagar och igår kände jag den... en vass tand i överkäken. Inte konstigt alltså. Denna gången har han som tur var inte haft feber och inte har han slutat äta heller, skönt. Förresten så kom lilla Tyra till världen igår! Massa grattis till familjen Snylander <3

Till kvällens middag... jag som är så emot färdigmat fuskade lite med tomatsoppan... så fort det gick :-)

1 burk findus tomatsoppa (490g)
2 dl vatten
2,5 dl mjölk
1 tärnad tomat
2 sl kokt risoni
Tunnbröd
dijonsenap
rucola
riven ost
smör

Koka upp soppan tillsammans med vattnet. Späd med mjölk och värm. Blanda ner risoni och tomat. Bred på senap på tunnbröden, stör på rucola och ost. Vik dem dubbla. Stek i smör, 2 min på var sida... medelvärme. (till Ella & Aaron tog vi bara ost) Lätt och väldigt poppis hos barnen.



Ella gillade verkligen soppan!



Aaron haren ny favvis i risoni!



Inte jättesnygga...men jättegoda :-)



Tvätten kan hänga ute - våren är här!


EFTERMIDDAGSBAK

Igår började dagen bra med två glada barn och solen sken. Sen kom en illamående man, molnen och en bil som inte ville starta. Kunde varit bättre... och det blev det. Kristofer var på arbetsintervju - håll alla tummarna nu. Jag, Ella och Aaron hade en mysig eftermiddag. Vid lunch frågade jag Ella vad hon vill göra efter att vi hade ätit. På förmiddagen hade hon hunnit med lera, pärlplattor, rita med kritor, måla med glitterlim och lite lek på sitt rum. (variation, variation...) "Jag vill baka MUFFINS" Så det gjorde vi... lite eget påhitt! Ella äter ju inga, men slickar i sig lite smet och är nöjd med det. Idag tog hon med sig muffinsen till dagis - "För jag vill bjuda på alla min vänner" Sötnos! Godast var de när de hade svalnat... då kände man jordgubbsmaken. Tänker prova att ha på jordgubbsfrosting på - ELLACUPCAKES!

18 mellanmuffins:

Ingredienser: 3 ägg, 2,5 dl strösocker, 1,5 tsk vaniljsocker, 50 g smör, 1 dl vaniljyoghurt med jordgubbsmak, 2 msk kallt vatten, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 5 msk kakao, 1 nypa salt, 75 g mörk choklad.

TO DO: Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smölt smör, häll i yoghurt och vatten. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen i micron eller i ett vattenbad. Rör ner i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i ugnen i 15 minuter, 175 grader. Jag använder en muffinsplåt, men det är inget måste.

        


VÅRKÄNSLOR

Igår var en solig och skön söndag. Den började molning, men det blev mycket bättre. Vi tog oss ut för att ta hand om vår jätteuppfart. En halv tall har legat på asfalten, men nu är den ren och fin. Ella hjälpte till... lite, mest plockade hon bär till ekorrarna :-) Aaron satt och pratade i solskenet. Han tycker det är gott att vara ute, det märks på honom. Vi fick till och med tvättat av bilarna och det gillade Ella. Hennes kläder var genomblöta. Både ytterkläder och det hon hade under! Så fick vi avsluta med lite varm choklad till mellis. Lyxigt värre!

     



Vi avslutade kvällen med att grilla - MUMS! Äntligen så bra väder att man kan grilla. Har ju en man som är grillmästare, tur... för jag kan verkligen inte grilla. Grilltipset från honom är att lägga kol bara på halva grillen... lägga köttet på andra halvan och lägga locket på (vi har klotgrill). Då blir det saftigt och gott. Det bränns inte vid heller!


VILKEN DAG...

...ja, gårdagen bjöd verkligen på allt. Vi hade ju en toppenmorgon efter att Aaron sovit hela natten. Efter det åkte vi till Andy´s lekland. Där hade vi bestämt träff med Sandra, Abbott och Thea. Sandra är gravid och är beräknad till den 2/4... hon hoppade lite studsmatta och gissa vem som befinner sig på förlossningen i Lund!! Spännande, spännande. Håller alla fingrar och tår idag för en snabb och lätt förlossning! 

             





På eftermiddagen fick körde jag och barnen till Catarina och Clint, eftersom både Kristofer och Linus skulle vara iväg på fest. Ella och Clint leker jättebra tillsammans. Jag hade tagit med pizzadeg från frysen (http://ellasmat.blogg.se/2011/march/basta-pizzan.html)... tänk bara på att ta upp den fyra timmar innan. Barnen fick tomatsås, skinka och ost. Jag och Catarina åt en helt gudomlig pizza: tomatsås, bacon, broccoli och ädelost. Det var så gott att jag redan idag kan tänka mig äta den!! (färsk broccoli, som vi kokade i två mjinuter först)Tyvärr slutade kvällen med att Clint blev magsjuk, så nu går jag här och känner efter hela tiden. Hoppas, hoppas att vi slipper. Vitpepparkorn och en snaps fick avsluta kvällen på Tågslingan! Aaron har förresten sovit bra inatt också, inte hela natten... men nästan!

     

 


Oh happy days!

Ibland händer det bra saker... och ibland händer det många bra saker! Denna morgon är en sådan. Vaknade av mig själv och insåg att jag fått sova hela natten själv i vår säng. Mådde lite konstigt igår så Kristofer tänkte att jag behövde lite nattsömn. Så kommer jag upp och då kommer Aaron och Kristofer - Kristofer hade sovit på soffan, men hade inte varit inne hos Aaron på hela natten. Aaron har sovit sin första natt själv, heaven! Han är glad och pigg, helt underbart. Ella har inte heller sagt ett pip på hela natten... och hon sover fortfarande! Sen hittade jag ett sms i min telefon med en spännande förfrågan - som jag får berätta mer om... om det händer. Känner på mig att det blir en bra dag. Vid tio ska vi träffa Sandra och Thea på Andy´s Lekland och ikväll ska jag och barnen vara och mysa hos Catarina och Clint. Oh happy days!

Här kommer bilder från gårdagens mellanmål - Ella gör bananpengar till henne och Aaron. Aaron är så överlycklig när han får ta själv. Pincettgreppet blir bättre och bättre.



         


Friskare!

Så börjar penicillinen kicka in på Aaron. Ingen feber sedan i måndags och är glad om dagarna. Tyvärr har han inte fått ro om nätterna än...men det kommer väl. Jag som är förkyld har fått lyxen att sova två hela nätter! Kristofer har varit så snäll och tagit nattpasset, för ska jag någonsin bli bättre måste jag få sova ut! Idag ska vi mamma-barn-mysa hos Lina och Troy. Så jag lämnar Ella på dagis, sen kör vi till Vittskövle. Skönt för Kristofer, då får han sova ostört en liten stund!


FAMILJENS MINSTA KOCK ÄR PÅ G...



         




ÄNTLIGEN ÄR APTITEN TILLBAKA

När våra barn är sjuka äter de ingenting... men när de är friska finns där inget stopp! Nästan inte i alla fall. Vi gjorde kycklingbitar i ugnen igår. Ella åt tre stora kycklingklubbor, ris och gurka. Sen två glas mjölk...känns som om aptiten verkligen är tillbaka. Idag bär det av till dagis igen, som hon har längtat. Hon var inte där på hela förra veckan. Nu väntar vi bara på att det ska vända för stackars lille Aaron, för han sover knappt något på natten.

     



Mat man får äta med fingrarna är det bästa!


SJUK, SJUKARE... PENICILLIN

Då har Aaron äntligen fått lite hjälp. Febern har gått upp och ner i en vecka. Igår var febern uppe över 39 igen och då åkte vi till jourläkarcentralen: dubbelsidig öroninflammation. Så nu är det medicin tre gånger om dagen. Hoppas att den kickar igång snart, för han har det inte så roligt...vilket innebär att vi inte heller har det. En trött och gnällig pojke ger trötta och gnälliga föräldrar :-(


STEK FÖR BÅDE STORA OCH SMÅ...

...men det vara bara jag och Kristofer som åt! Ella hade en dipp igår igen. Hon sov fyra timmar mitt på dagen!!! Sen somnade hon dock lite senare, med hon sover fortfarande...klockan är åtta. Det är inte så vanligt att hon sover så länge. Aaron har nog ont i munnen och han vägrar att äta överhuvudtaget! Så jag lagade mat i två timmar, men det blev tyvärr inte så uppskattad. Jag gjorde ångkokt broccoli till och en sås som blev tokgod. Det som är bra är att det finns kvar lite till lunch till idag, så jag får njuta igen. Får se om de andra vill ha idag då!



Recept för vuxna och barn: http://ellasmat.blogg.se/2009/october/

Saltfrittrecept för de mindre barnen: http://ellasmat.blogg.se/2011/january/stekfor-de-minsta.html


ANSIKTSFÄRG

När Aaron flyttade in i sitt rum fick vi rensat i lite lådor och skåp så att hans kläder skulle få plats. Så mycket spännande saker man sparar... eller så mycket skit man sparar är kanske rätt ord. Ella blev i alla fall jätteglad när jag tog fram clownsminket som jag hittat i en låda. Såhär fina blev vi:



  

     

...eller så fina blev Ella och Kristofer, jag hamnar ju alltid bakom kameran! I detta fallet är jag inte speciellt ledsen :-)


AARON HAR FLYTTAT!

Igår fick vi lite mer ordning på Aarons rum. Så pass att han flyttade in! Tacka vet jag nattsömn ska jag säga. Igår somnade han vid halv åtta. Han vaknade till åtta och två, men det räckte att stoppa in nappen, sen sov han igen! Imorse vaknade jag vid lite över sex. Gick upp och hörde honom ligga och prata glatt i sin säng. Life is good! Tror han var lika glad som jag över att inte bli störd om natten! Får se om vi kan ta oss till Ikea någon dag, han behöver i alla fall en matta... men kanske något mer?!

Ella & Aaron dammsugar!



Syrran kan dammtorka som ingen annan :) Syns i ögonen att hon är sjuk!



Flygplanet är uppe (doppresent)



Pappas gamla gunghäst fick plats



Överlycklig Aaron leker i sitt eget rum


Sjukstuga...

...igen! Känns som om sjukdomarna bara byter av varandra hemma hos oss just nu. Aaron har ju haft hög feber i omgångar de senaste tre -fyra veckorna. Då har det slutat i en ny tand eller i alla fall en tand på g. Nu är det Ellas och min tur...men så vitt jag vet så har jag alla mina tänder! Vi hostar och snorar här också. Trist. Får se om vi orkar göra något idag. Igår började vi med projektet att göra om gästrummet till Aarons rum. Vi kom verkligen inte långt, hade varit skönt att få lite gjort idag. Just nu tänker jag gå och lägga mig igen...


MAMMA-BARN-MYS

Vi har en helt underbar mammagrupp! Nu försöker vi träffas varje vecka, men Aaron har varit febrig vid de senaste gångerna. Igår kom Mamma Lina och hennes godingar Freja och Troj till oss för lite måndagslek. Både Ella och Freja är hemma från dagis måndagar, så ibland passar vi på att träffas! Vi lunchade på sallad, bröd och lite prinskorv... ja, Freja gjorde det och delade bara precis med sig till oss andra ;-)




BACON- OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG

Vi har börjat ha jätteburken turkisk yoghurt hemma. Den är bra att till allt. Speciellt att blanda ut i Aarons mat. Han har varit lite svårflörtad vad gäller maten och ett tag åt han köpe-burk-mat! Sånt gillas inte kan jag säga. Så jag gör hans mat mer krämig genom att blanda i lite yoghurt. Just nu ÄLSKAR han min mat och då är jag böjd! På yoghurtbruken har de just nu ett recept på bacon- och köttfärsgratäng. Den provade vi igår. Till och med Aaron fick äta den, vi saltade inte... och jag petade bort baconen i hans portion. Halva slank ner igår och vi ska värma resten ikväll.

1 paket bacon (gärna tärnad)
500 g köttfärs
1 burk skivade champinjoner (vi hade inga, med det hade nog varit gott att ha i)
salt (eller inte)
svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
400 g pasta - penne
2 dl grädda
2 dl turkisk yoghurt
6 msk chilisås (vi hade ingen, tog ketchup och en gnutta sambal olek)
riven ost

1. Koka pastan
2. Stek köttfärs, bacon och svamp. Krydda med salt, peppar och vitlök.
3. Koka upp grädden. Blanda i yoghurt och chilisås.
4. Blanda allt i en gratängform. Stör över riven ost.
5. Gratinera i ugnen i 200 grader, 30-40 minuter... tills den fått färg.

För alla LCHF:are (Läs Rebecca <3): byt ut pastan mot broccoli! Det blir säkert kanon!

Eftersom jag inte var överrens med datorn igår tog jag inga bilder... men gott blev det i alla fall!


ÄNTLIGEN FUNGER DET ATT LADDA UPP BILDER!!

Här är bilderna från vår underbara lördag...första vårdagen! Aarons premiär i sandlådan och på gräsmattan. Han var såååå nöjd!



   

LUNCH: Äggröra, bacon och stuvad spenat! Grillad korv till Ella, Isabella och Clint. 


        

Champagne och puzzel, helt underbar kombination!

        

    



Middag: chevresallad & grekisk kyckling i ugnen...och lite champagne när vi lagar mat!

     

Man kan klicka på bilderna om man vill att de ska bli större.


GREKISK UNGSSTEKT KYCKLING

Är så besviken! Har äntligen hittat inspiration igen att blogga och tar massor av härliga bilder hela dagarna...och så fungerar det inte att ladda upp dem!! Vet inte vad det är som strular... datorn, internet eller blogg.se?! Får prova igen imorgon. Nu tänker jag i alla fall lägga in receptet på lördagsmaten vi hade här hemma. Det var supergott!

10 potatisar
4 morötter
olivolja
4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
100 g fetaost

Skala potatis och morötter, klyfta dem och lägg dem på en plåt. Ringla olivolja över. Sätt in dem i ugnen i 250 grader, 10 minuter. Stek kycklingen i olja i en stekpanna, ca 4 minuter per sida. Lägg dem på potatisen och morötterna. Pressa över saften från citronen, krydda med salt och peppar. Avsluta med att smula över fetaosten. Tillaga ytterligare 10-15 minuter, kycklingen ska vara genomstekt.

Vi serverade detta tillsammans med turkisk yoghurt, en chevresallad och ångkokt broccoli (för de som LCHF:ar...istället för potatis och morötter).


EN DAG FULL AV KÄRLEK

Igår var det första vårdagen. Flera plusgrader och vi var ute nästan hela dagen. Familjen Henriksson och Flickorna Gabor kom hit lite innan lunch. Vi lekte ute och grillade korv till barnen. Efter lunch promenerade vi ner till godisaffären för lite lördagsgodis. Väl hemma blev det puzzel, champagne och disco! Härlig mat och dryck och världens bästa sällskap! Jag tog jättemånga härliga bilder, men det fungerar inte alls att ladda upp bilderna här! Jag får väl försöka igen imorgon!

Tusen, tusen tack Rebecca och Catarina för att ni finns!


MAN SKA DELA MED SIG!

Helg med ägg till frukost. Det är Ellas favorit. Hon har redan ätit två och försöker flörta sig till Kristofers...får se hur det går! Hon äter bara vitan förstås, men delar så gärna med sig till lillebror som lyckligt stoppar i sig gulan!





Notera Ellas klämma i håret... luggen börjar hänga i ögonen och hon vill inte klippa sig. Då är det klämma som gäller!


BÄSTA PIZZAN

Vi var hemma i Torekov i helgen, där hittade Kristofer ett nytt recept på pizzadeg, tomatsås och vitlöksolja. Han har pratat om detta receptet hela veckan, så igår var det lika bra att prova... bara för att få vila öronen lite! Man skulle igentligen baka dem på stenplattor i ugnen, men vi hade inga. Istället använde vi vanlig plåt med bakplåtspapper och det fungerade bra. Det blev helt enkelt den bästa pizzan vi gjort här hemma. Bottnen blev krispig och god, såsen smakade massor och vitlöksoljan lär vi använda till massa annat! Det som är extra bra är att man kan frysa in degen innan den jäser andra gången, så tar man bara upp den ett par timmar innan man vill göra pizza nästa gång.

Deg till 9 pizzor:
5 dl vatten
1 påse torrjäst (12g)
6 dl vetemjöl special
6 dl vetemjöl
2 tsk havssalt
2 msk olivolja

1. Värm vattnet till 45 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt mjöl. Arbeta degen i ca 10 minuter i hushållsassistent eller knåda för hand ca 20 min.
2. Tillsätt salt och olivolja och arbeta ytterligare ca 5 minuter. Degen ska vara elastisk.
3. Häll upp degen på mjölat bord och jäs under duk i 40  minuter.
4. Dela degen i 9 bitar. Rulla till bollar och lägg på mjölat bord. Pudra mjöl ovanpå och lägg över en fuktig handduk och låt jäsa i 1 timme. (Här kan man istället frysa in dem, tas upp ca 4 timmar innan man ska baka. Lägg dem på bakplåtspapper och tack med plastfolie)
5. Kavla ut till runda pizzor med 15-20 cm i diameter. Lägg på valfri topping och baka i ugnen, 275 grader ca 10 minuter.




Tomatsås 4 dl:
1 burk hela tomater, 400 g
1 vitlöksklyfta
5 msk olivolja
10 svartpepperkorn
1 tk strösocker
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk havssalt

1. Skala och krossa vitlöken. Värm den i olja i en kastrull. När den börjar få färg tillsätts pepparkorn, socker, lagerblad, timjan och rosmarin. Låt det fräsa 1 minut och tillsätt tomaterna. Mosa lätt.
2. Låt koka under lock en halvtimme. Mixa slät med mixerstav, smaka av med salt. Låt kallna. (Det gjorde inte vi, fungerade bra ändå)

  

Vitlöksolja 3/4 dl:
5 vitlöksklyftor
3 msk smör
5 svartpepparkorn
1 tsk havssalt
1/2 dl olivolja

1. Skala vitlöksklyftorna och bryn dem i smör med pepparkorn och salt. Tillsätt olja och mixa den slät med mixerstav.
2. Låt kallna och mogna i kylskåpet i ca 12 timmar.
3. Pensla på degen innan du lägger på tomatsåsen.














DET ÄR TUR HAN ÄR SÅ SÖT...



Stackars Aaron får tänder lite här och där i munnen. Det gör nog fruktansvärt ont, för han kan inte sova, har hög feber och näsan rinner hela tiden. Så vi har sagt bye bye till nattsömn här. Fast när denna sötnoser flörtar med en till frukost känns det helt okej!


FISH TACO

Har alldeles för mycket saker att tänka på, så jag hinner aldrig blogg. Lite trist, ska se om jag inte kan komma igång igen. För ett par helger sedan var det tjejmys på okänd ort! Jag, Rebecca, Catarina och Jenny försvann bort från världen en liten stund. God mat, gott vin och otroligt härligt sällskap! Jag tog tillfället i akt att bjuda på en ny rätt. Jag har blivit medlem i Buzzador, där man får prova olika produkter och dela med sig av dem till sina vänner. Sen ska man diskutera vad man tyckte om dem och skicka tillbaka sina synpunkter. Toppenbra! Denna gången provade vi: FISH TACO SPICE MIX, från Santa Maria. En läcker variant på tacos. Jag gillar ju tacos, men det kan bli rätt tråkigt med samma smak. Nu fick man allt gott plock, men en ny supergod fisksmak. Vi var alla rörande överens om att det var jättegott!

400 g lax i tärningar
1 påsa santa maria taex mex fish taco spice mix
Tortillabröd
grönsaker efter smak
creme fraiche

Blanda laxen med kryddorna och stek i panna. Servera i tortillabröd tillsammans med grönsaker och creme fraiche! Supersnabbt och superenkelt!


RSS 2.0