Thaimat - en storfavorit hos Fröken Ella Svensson

När det var dags för kvällsmat igår orkade vi inte laga något... det var så varmt i köket efter plättstekandet!! Vi körde ner till Thaivagnen i byn och köpte lite olika rätter. Vi tog bara milda smaker, så att Ella kunde äta - och OM hon åt! Det var verkligen en storfavorit hos henne!! Här kommer lite härliga bilder...











Behöver jag säga att vi kommer åka dit igen när vi inte orkar laga något!!


Plättar till mellanmål

Igår var Ellas bästa kompis Isabella här och lekte. Ja, mamma Rebecca och Jenipeni var också med. Vi åt mumsiga plättar till mellanmål. Till det kokade vi päron och äpple. Det är bara att klyfta dem, sedan koka upp och låta de koka i ett par minuter. Päronen blev jättegoda, men den sortens äpple vi provade blev inte så bra. Vet inte vad de heter, de kommer från Ellas mormor och morfars trädgård.

Plättrecept:
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1 tsk salt
1 msk smör

Vispa ägg och hälften av mjölken. Vispa sedan ner mjölet tills det inte är några klumpar kvar. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Smält smöret i ett plättjärn, rör ner det i smeten och börja steka. Vi hade som sagt kokta päron och äpple till, men också vispad grädde och sylt för de stora. Ella gillar inte alls grädde, men päron, äpple och plättar funkade fint.

Vi fick lite över... för vi gjorde dubbel sats...



Helt slut...

... igår. Vår lilla loppa har svårt att somna, så det blev inte mycket skrivet igår. Ska försöka lägga in lite ikväll. Tog härliga matbilder igår!

Pasta med ost- och skinksås

Måndagar är den mest hektiska dagen i skolan för mig... och Ellas längsta dag på dagis. Så när vi kommer hem är vi rätt trötta och slitna. Idag hade vi mat vi kunde värma, vilket är skönt när Ella bara vill vara uppe och mysa med mig hela tiden. Kristofer är och tränar, så när Ella kom innanför dörren och ropade PAPPA blev hon rätt besviken när ingen svarade.

Här kommer ett gott recept som vi lagade när mormor och morfar var och hälsade på. Pasta med ost- och skinksås.

Tagliatellepasta
2 msk smör
2 finhackade scharlottenlökar
2 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
4,5 dl mjölk
1 påse (150 g) riven västebottenost
2 pkt strimlad skinka
salt och vitpeppar

Koka pastan. Smält smöret i en kastrull, fräs löken mjuk. Rör ner mjölen och häll sedan över mjölk och grädde. Låt det koka upp under omrörning. När det börjat koka, sänk värmen och rör bara någon gång. Det ska koka i 5 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör i osten tills den smälter. Salta och peppra. Blir såsen för tjock kan man röra i lite pastavatten, så att det blir lagom konsistens. Vrid över lite svartpeppar!


Ärtsoppa

Jag tycker att det är så mysigt när det börjar bli höst. Det är mörkt om kvällarna och man kan tända ljus och mysa under filtar i soffan. En annan mysig sak är att nu kan man njuta av soppa igen. Kristofer är inte överdrivet imponerad av soppa, tycker inte det är matigt nog, men vi har hittat ett par som han gillar i alla fall. Idag har vi gjort ärtsoppa. Det är billigt och gott! Vi brukar koka på 1 kg ärtor, sen fyrsa in i lagom portioner.

1 kg gula ärtor (de ska sköjlas och ligga i blöt i minst 12 timmar)
2 tsk salt
3 l vatten
2 hackade gula lökar
3 msk grönsaksfond
Kryddning: timjan och ev. mer salt.
Tillbehör: senap, vill man inte ha den vegetarisk är det gott med knaperstekt bacon eller stekt fläsk. Det är nästan ett måste med ostknäckemackor.

Koka ärtorna i saltat vatten. Ta bort skum och tomma skal. Häll i lök och fond, låt det sedan koka på svag värme i 1-1,5 timme. Ärtorna ska vara mjuka. Krydda och njut!



Här är soppan inte färdig än... men en liten bild ville jag ha med. Nu kunde jag skriva medan det kokade!!


Ungsbakade rotfrukter

Ikväll har Ellas farmor varit hos oss och ätit. Nu är hon, Ella och Kristofer i badrummet. Ella har visat hur man flyter och hur man simmar. Det där våra föräldrar sa: Man måste vila 30 minuter efter maten innan man får bada... funkar inte här! Dessutom så är det ju bara sk-tsnack!

Vi grillade idag, man får passa på innan det blir för kallt. Vi har ett par karrébitar kvar i frysen, så nästa helg är det nog sista gången. Till kötten hade vi potatisklyftor, morotsbitar och minipurjolökar i ugnen. Jag la det i en långpanna, med olivolja över. Kryddade gjorde jag med salt, nymalen svartpeppar och herbes of provance! Allt detta in i ungen i 225 grader i 30 minuter. Eller ja, nästan allt. Minipurjon la jag i när det var tio minuter kvar. Jag rörde runder ett par gånger, så att de inte brände fast i formen. Det är jättegott att ha vitlöksklyftor i också, med skal och allt på... men vi hade inga hemma. Annat gott är palsternacka, kålrot... ja, de flesta rotfrukter fungerar.


Avokadokyckling

Snart kommer Kristofer hem från jobbet och då ska vi laga kvällens måltid... här kommer kycklingen från tidigare i veckan:

Kycklingfileér, skurna i bitar
1 gul lök, finhackad
Curry
Smör att steka i
2 dl kycklingbujong
2 msk mango chutney
1 dl creme fraiche
Salt och svartpeppar
Avokado, skuren i skivor



Stek löken i smör, stör över curry. Lägg i kycklingen och låt det bli genomstekt. Häll över buljong och rör i mango chutney. Låt det småputtra i 10 minuter. Rör i creme fraiche, puttra 5 minuter till. Salta, peppra och lägg i avokadon. Låt det bli varmt...servera detta till ris. Vi hade ingen avokado hemma, så vår blev lite gulaktig, när man har avokado i blir den grön. Väldigt len och fin smak.


Pasta med blandad svamp

Idag var jag på kurs till fem. När jag kom hem hade Ellas mormor förberett maten, så att jag bara kunde laga den. Då gick det hur snabbt som helst. Denna rätt är godast om man har massa olika svampsorter och gärna hur mycket svamp som helst.

2 pkt färsk pasta, vi tog med perslijesmak
500 g svamp, skivas
olivolja till att steka i
1 vitlöksklyfta, hackad
1 chilifrukt, urkärnad och strimlad
salt och nymalen svartpeppar
Saften av 1/2 citron
Nyriven parmesanost... massor :)
50 g smör

Sätt på pastavattnet. Stek svampen i oljan, häll i vitlök, chili och lite salt efter ett tag. Stek i 5 minuter till. Koka pastan 3 minuter. Stäng av plattan med svampen och pressa över citronsaften. Salta och peppra. Lägg pastan i svampen, strö över parmesanen och smöret. Rör runt tills det smält. Servera direkt och strö gärna över lite mer parmesan (är det någon som inte förstår att jag gillar parmesan?!)





Nya Elle mat & vin...

...kom i postlådan idag!! Gissa vad jag ska läsa innan jag går och lägger mig?!

Playdoe... en lera man helst inte ska äta :-)

Mormor kom med hemmagjord lera till Ella idag. Jag tyckte att den passade här, även fast man inte kan äta den... man baka i alla fall :-)



Blanda:
4 dl mjöl
2 dl salt
2-3 msk alun

Rör ihop:
5 dl kokt vatten
2-3 msk matolja
karamellfärg

Blanda allt och försök knåda medan det är varmt. Förvara det i en påse eller en burk, så kan man använda leran i ca 1 månad... du känner på lukten när det är dags att slänga den och göra en ny :-)

Laxfjärilar med senapssås

Idag kom Ellas mormor och hämtade henne från dagis... och hon stannar till fredag. Så nu ska Ella bara vara hemma och mysa! Vi hade tagit upp morfars egenfångade lax, potatis från trädgårdslandet och tomater från mormor och morfars trädgård. Hur lyxigt är inte det?!

Laxfjäril:
Vi använde en halv lax (med skinn) till mig, Ella och mormor.
Skär en skåra ner till skinnet (ca 1 cm), sedan en ny skåra rakt igenom (1 cm till då). Vik skinnet mot varandra och du får en fjäril!! Idag kryddade vi med citronsalt och fyra peppar. Två goda kvarnkryddor från kockens. (Ser du Jens hur jag gör reklam... det är nästan så du får säga till på jobbet att jag bör få betalt!!) Stek dem i smör, ett par minuter på var sida... men inte för länge, då blir laxen torr.

Mormors senapssås (som Ella ÄLSKADE, hon sa sås hela tiden)
2 dl lätt creme fraiche
1 msk hultbergs vanliga senap
1/2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dill


Irenes ost!

I lördags var i som sagt på 40-års fest och här kommer ett helt underbart recept på en ost man ska ha till kex eller baguettbitar. Niclas, Kristofers morbror, var den som fyllde år och hans fru Irene hade gjort den. Det är en mexikansk rätt.

2 pkt philadelphia ost (inte light)

Blanda ingredienserna nedan och låt de rinna av:
2 finhackade tomater, endast de hårda bitarna... allt löst tar man bort
1 liten finhackad gul lök (blötlägg det lite i vatten9
torkad piri piri krossas med mortel
salt
vinäger
lime juice

Baka in blandningen med osten. Forma med hjälp av händerna en korv. Krossa över ostbågar. Rulla in i aluminiumfolie. Låt det stå i kylen ett dygn ungefär. Serveras direkt från kylen.



Visst låter det konstigt med ostbågarna... men jag lovar att det är en beroende framkallande ost!! Irene sa att den smakar inte helt lika varje gång, eftersom det inte är några exakta mått. Det är ingen ost för små barnmagar dock, för den var stark!! Förresten... man kan även ha i hackad koriander om man gillar det.

Västerbottenpaj...som blev sååååå uppskattad!

Vi hade kräftskiva i fredags och var på 40-årsfest i lördags, så jag har varit lite trött och sliten här hemma. I fredags kom några kompisar från Torekov och några från stan. Alla (ja, nästan) hade kräftor med sig och sen hade vi delat upp sallad, bröd, sås och paj mellan oss. Vi gjorde västerbottenpaj och blåbärspaj här hemma. Ostpajen blev väldigt uppskattad. Radek sa att han inte brukar gilla paj, men att denna var riktigt god. Jag tror förstås att han försökte släta över att han och min bror var sena ;)

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Kör mjöl och margarin i en matberedare, häll i vattnet...kör lite till! Tryck ut det i en pajform och låt det stå i kylen i minst 30 minuter. Jag brukar göra skalet kvällen innan, så går det fort när man ska grädda pajen. Förgrädda skalet i 225 grader i 10 minuter.

Hacka en liten gul lök och stek den i smör. Lägg i formen, häll över 1 påse (150g) riven västebottenost. Vispa samman: 3 ägg, 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, salt och svartpeppar. Häll det över osten. Grädda långt ner i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Mal svartpeppar över och hackad gräslök (glömde tyvärr gräslöken...)



Det lilla som var över åt min bror till frukost (!!) och Ella åt till lunch. Hon blev lite sur att där inte var mer kvar...det är väl ett bra betyg?!

15 minuters laxpasta

Idag hade jag hur mycket som helst som skulle göras, plus att Kristofer är och jobbar i Värnamo. Ella har varit på dagis en långdag idag, så hon ville vara uppe och kela hela tiden. Så jag gjorde en inte allt för imponerande, men otroligt snabb laxpasta...

3 händer pasta
Laxfilé, tärnad
2,5 dl gröna ärtor
Hollandaisås

Jag kokade pastan och laxen samtidigt, la i ärtorna när det var ett par minuter kvar. Lagade såsen efter vad som stog på påsen och hällde över pasta-lax-ärtor. Rörde runt. Till mig tog jag lite salt och svartpeppar, så det blev helt okej. Har man riktigt bråttom funkar det hur bra som helst!!

Korvstroganoff med ris

Idag fick jag jobba över lite. En gång per termin ska man hålla i läxhjälp på min skola och idag var min tur. Ella blev glatt överraskad av farbror Jens och faster Malin. Så vi fick bjuda dem på lite korvstroganoff. Jens sa att han skulle lära sig hur man gjorde... men han glömde titta. Tur att han kan läsa här då!

500 g falukorv
4 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, hackade
Fräs i smör, när korven har fått färg rör i:
2 msk tomatpuré
1 msk chilisås
2 msk mjöl
Häll över 1 dl vispgrädde och 3 dl mjölk. Låt det koka 10-15 minuter, krydda med:
salt, vitpeppar, svartpeppar och timjan. Mitt paprikapulver är slut (JENS!!), annars brukar jag ha det i också!

Ella var väldigt förtjust och ville äta en portion till!! Jag gillar ju korv i alla dess former, så jag är glad att det är någon mer än jag i huset som gillade denna rätten. Kristofer är inte helt övertygad, men äter det ändå.


Färsbullar med lingonsås

Faster Sara har varit här och lekt med Ella i kväll. Så vi fick bjuda på lite mat! Det blev goda färsbullar, kokt potatis och lingonsås. Supergott. Men vi tyckte det var alldeles för mycket lök... provar nog med en halv nästa gång.

400 g färs
50 g strimlad skinka
1 gul lök, finhackad
2 msk ströbröd
1 ägg
salt och vitpeppar

Blanda ingredienserna och rulla dem till köttbullar. Stek i smör. När de är genomstekta häller du över vätskan och låter det puttra ett tag. Rör i mörk redning och 4 msk rårrörda lingon (Ellas mormor har gjort tokgod till oss!)

Sås:
2 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk fond... köttsmak
en skvätt soja



Det blev hur gott som helst... speciellt såsen. Den var bäst!

Pizzabullar

Nu har Kristofer börjat jobba som lärling på en elfirma. Det innebär att han inte riktigt vet var han är om dagarna. Eftersom han inte är någon mackätar-människa försöker vi komma på saker som är goda att äta varma, som kalla. FInns det micro tillgängligt kan han värma maten... annnar är den helt okej att äta kall. Igår bakade vi pizzabullar. Ett recept jag har fått av Thérèse, som jag läste med på högskolan!

50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
13 dl vetemjöl

Smält margarin, blanda i mjölken. Smula jästen och strö över salt och socker. Lös upp det i den varma mjölk-smörblandningen. Rör i 13 dl vetemjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt det jäsa i 30 minuter.

Kavla ut till en stor rektangel och bred på:
Chilisås
fylling: bacon, kyckling, feferoni, burksvamp... det man gillar
riven ost
pizzakrydda
Rulla som en rulltårta och skär i bitar, som man sedan lägger på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 20 minuter.

Pensla bullarna med ägg och sätt in i ungnen i 8-10 minuter i 225 grader.

Ella var väldigt förtjust i gårdagens variant, med kyckling. Kristofer och jag tyckte de smakade lite för lite... gillar bättre bacon och feferoni varianten!


Fisksoppa

Ikväll provade vi en ny fisksoppa och den var superkrämig! Jättegod!

2 tsk smör
1 stor purjolök, finhackad
2 scharlottenlökar, finhackade
1 1/4 dl matlagningsvin
4 dl fiskbuljong
Tärnad potatis (jag tog lika mycket potatis som lök)
1 lagerblad
4 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
Fiskfilé i skurna bitar (lika mycket fisk som potatis)
Salt, vit- och svartpeppar



Fräs löken i smör tills den är mjuk, men inte har fått färg. Häll över matlagningsvinet och koka upp. Blanda i buljong, potatis och lagerblad. Låt det koka under lock på låg värme i 10 minuter. Blanda mjölet med lite mjölk, så att det blir en tjock pasta. Rör i resten av mjölken. Blanda i mjölk-mjölblandningen i soppan och låt det koka i 5 minuter medan du rör ordentligt. Låt den koka tills potatisen är mjuk. Häll i grädden och fisken och låt det koka i 5 minuter till. Krydda! Servera med knäcke!!


Mimis mumsiga mint... har uppdaterats!

Jag träffade Mimi i stan idag och då kom vi fram till att jag inte fått helt rätt recept. Nu har jag uppdaterat det receptet, så att ni kan laga den underbara kakan!

Mimis mumsiga mint!

Är inte jättepigg idag... men jag hade helt rätt! Det blev god mat och en helt underbar egenkomponerad kaka! Mimi vet hur man använde choklad på rätt sätt. Vi döpte hennes kaka till Mimis mumsiga mint.



Ta 12 digestive kex, smula dem och blanda med 75 g smält smör. Tryck ut det i en form med löstagbara kanter. Sätt in den i kylen medan du förbereder moussen. Vispa 2 dl grädde löst. Smält 200 g marabou choklad med mintkrokantsmak. Rör ner 2 äggulor. Blanda ner grädden och häll det över digestivebottnen. Sätt in det i frysen. När du tar ut den kan du garnera med riven vit choklad. Jag kan erkänna att jag fällde en tår... så god var den!


Varma mackor på rester!

Ikväll ska jag på tjejmiddag. Vi är fem tjejer som har dansat ihop för ett par år sedan och har nu börjat träffas över god mat och vin på fredagkvällar. Mysigt! Ikväll ska vi till Mimi, hon är världens bästa på att baka kakor, bullar, efterrätter! Sen är hon från Kroatien, så maten blir säkert spännande!

Så lilla Ella och pappa Kristofer fick äta rester från igår. Vi gjorde varma mackor på vetekakor, chilisås, kycklingen från igår, tomater, brieost och vanlig riven ost! Jag smakade på en tillsammans med ett super gott glas vin: Lindeman!

Lägg mackorna på en plåt emd bakplåtspapper. Bred på lite chilisås, strö över tärnad kyckling. Lägg på en tomatskiva, toppa med brieost och riven ost. Sätt in mackorna i ugnen i 225 grader och tag ut dem när de ser lagom grillade ut... kollade faktiskt inte tiden.



Smoothie



Ella verkligen ÄLSKAR smoothie... och det gör jag också. Det är ett perfekt mellanmål! Detta recept räcker till två vuxna och två småttingar!

250 g frusna bär
1 banan (har jag bara i ibland, tycker den tar över smaken)
1 l vaniljyoghurt

Lägg allt i en mixer och mixa tills bären har gått sönder.


Helstekt bjärekyckling!

Denna vecka hade de erbjudande på färsk hel kyckling från mina hemtrakter. Så ikväll lyxade vi till med örtkyckling med ungsbakade potatis- och morotsstavar. En god sås blev det också...eller nja en skysås, vi orkade inte reda den. Det tycker jag att ni ska göra om ni provar detta recept.

Hel kyckling, vår var på 2 kg (Det blev massor över!)
1 citron
1/2-2 dl hackad basilika & gräslök
Smält smör
Soja
2,5 dl vispgrädde
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Riv skalet och dela citronerna i klyftor. Blanda örterna med citronskalet. Ta hälften och tryck in under skinnet vid brösten. Lägg klyftorna inne i kycklingen och knyt ihop benen. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda smöret med soja och pensla över hela kycklingen. Salta, peppra och gnid in ört- och citronblandningen. Stek i 45 minuter. Häll i grädden i formen och stek i ca 30 min till. Jag satte in potatis- och morotsstavarna bredvid kycklingen nu. När kycklingen är kvar, låt den stå och svalna lite. Sila såsen och koka upp och red den i en kastrull. Skär upp kycklingen och servera!


Detta är inte den formen vi hade i ugnen ;-)


Lasange

Mina favvistjejer har varit här i eftermiddag/kväll och myst! Ella och Isabella lekte därute, så jag hann iväg och fixa med Ellas lekstuga. Den håller på att sättas på plats just nu! Så det blir väl en del fika där ute när vi har gjort vid den.

Kvällsmaten ikväll är en egen favorit, men blev mycket uppskattad av både Ella och Isabella. Här kommer receptet Mamma Rebecca, så du kan laga den till din lilla prinsessa!



Ett paket färska lasangeplattor

Köttfärsröran:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
Olivolja att steka i
400 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1,5 msk fond... denna gången tog vi Oxfond med rödvinssmak :)
Salt & svartpeppar
Massa hackad färsk basilika

Bryn löken, tillsätt färsen och låt den steka tills den fått färg. Häll över de krossade tomaterna och krydda sedan. Låt det koka i 20 min.

2 tomater, tärnade.

Ostsås:
2 msk smör
3/4 dl mjöl
7 dl mjölk
Salt och vitpeppar
2 dl riven ost

Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och sedan mjölken. Koka upp under omrörning, låt det sedan koka i 5 min. Krydda och rör i osten, så att den smälter.

1 dl riven ost

Varva lasangeplattor, köttfärsröra, tärnade tomater och ostsås i en ungsform. Avsluta med ostsås och riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i ca 30 min. De sista tio minuterna brukar jag ha en bit folie över, så att lasangen inte blir svart. Jag brukar också lägga folie i botten av ugnen... för den brukar bubbla över lite!

Fisk i foliepaket

Testade en ny fiskrätt idag. Jag gillade den jättemycket, men Ella var inte så övertygad. Hon åt mest bönor och tomater! Jag la allt från paketerna i en form till serveringen... så kunde man ta det man gillade (=Kristofer kunde ta bara fisk och sky). Skyn blev riktigt god!



Fiskfileér
Coctailtomater
Bönor
Färsk basilika
Olivolja
Limeskivor
Salt och peppar
Folie

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken på en bit folie, salta och peppra. Lägg över bönor, coctailtomater, basilika och några skivor lime. Ringla över lite olivolja. Kläm ihop kanterna till ett paket, sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med potatis.


Scones som söndagsfrukost!

Godmorgon! Nu har vi ätit söndagsfrukost, scones med ost, marmelad och honung. Te till mig, oboy till mannen och mjölk till lilla pluttan. Alla nöjda!

Scones:
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Blanda med en gaffel
50 g smör
Finfördela med händerna
1,5-2 dl filmjölk (mjölk går också bra... men har man fil blir det saftigare scones)
Blanda i fil, lite i taget, tills det släpper från skålen.

Tryck ut tre runda scones på en plåt med bakplåtspapper. Skär en diagonal skåra, tryck lite hål över hela med en gaffel. Grädda i ugnen i 10 minuter. Medan dina scones gräddas tar du fram allt gott man kan ha på... Söndagsfrukosten är serverad!


Supersnabb lax!

Nu har jag äntligen hämtat mig lite från lägerskolan och tröttheten som kommit nu när jag börjat jobba! Ella diskar med faster Malin, så jag har lite tid att bara ta det lugnt!

Roligt med nya läsare... och ni gamla som håller er kvar! Ska se till att jag kommer igång igen, så att ni kan få lite goda mattips härifrån.

Denna maträtten lagade vi i början av veckan:

Laxfiléer i ugnen, med potatis, ärtor och god citron & limesås.



Sätt igång ugnen på 225 grader. Sätt på potatisen, medan den kokar upp lägger du laxfileér i en ugnsform. Krydda med salt, svart- och vitpeppar, rivet skal av lime och citron. Droppa över lite olivolja. Sätt in fisken när potatisen har tio minuter kvar. Sätt på ärtorna när potatisen och fisken har 5 minuter kvar... då har man allt färdigt samtidigt. Såsen görs sist. Smält smör i en kastrull. Finhacka en scharlottenlök (hur det nu stavas) och stek den mjuk, men den ska inte få färg. Pudra över lite mjöl, häll i spadet från fiskformen och fyll på med mjölk/grädde. Krydda med salt, vitpeppar, rivet skal av citron och lime... tillslut droppar du i lite citronsaft. Mums! Detta tar ungerfär 30 minuter!


Kommer snart...

...tillbaka, har varit lite trött och sliten... och nu har jag varit på lägerskola med mina nya sexor!

RSS 2.0