Plättar till mellanmål

Igår var Ellas bästa kompis Isabella här och lekte. Ja, mamma Rebecca och Jenipeni var också med. Vi åt mumsiga plättar till mellanmål. Till det kokade vi päron och äpple. Det är bara att klyfta dem, sedan koka upp och låta de koka i ett par minuter. Päronen blev jättegoda, men den sortens äpple vi provade blev inte så bra. Vet inte vad de heter, de kommer från Ellas mormor och morfars trädgård.

Plättrecept:
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1 tsk salt
1 msk smör

Vispa ägg och hälften av mjölken. Vispa sedan ner mjölet tills det inte är några klumpar kvar. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Smält smöret i ett plättjärn, rör ner det i smeten och börja steka. Vi hade som sagt kokta päron och äpple till, men också vispad grädde och sylt för de stora. Ella gillar inte alls grädde, men päron, äpple och plättar funkade fint.

Vi fick lite över... för vi gjorde dubbel sats...



Kommentarer
Postat av: Mamma Rebecca

Tack än en gång, supergott (som vanligt)

2009-10-01 @ 16:59:20
Postat av: Karin

Tack själv, det är alltid godare med det bästa sällskapet!

2009-10-02 @ 17:49:07
URL: http://ellasmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0