Trött, tröttare, tröttast

Tyckte jag kommit igång med bloggandet, sen började det struls när jag skulle lägga upp bilderna och jag tappade helt när tröttheten satte sig fast i mig. Tur att påsklovet börjar imorgon, jag är helt slut om kvällarna!

Denna vecka har vi provat Linas barnkasse, så lite mattips kommer...


Aaron kan äta ägg ur sin fina äggkopp själv


AW på Hovs Hallar

Igår körde vi till Torekov för lite familjemys. Vi började på Hovs Hallar för lite AW. MaPa, Helena och Olivia mötte oss där. Det serverades Chili von carne och vi var nöjda alla...tokmätta blev vi i alla fall!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1256064/images/2012/pic_195260664.jpg" class="image">


❤ Syskonmys ❤


Tortellini

Jag och barnen provade färsk tortellini med mozzarella och soltorkade tomater idag. Kokades i 1 minut, lät dem rinna av och sen rörde vi ner lite gräddfil. Snacka om snabblunch! Väldigt gott och väldigt poppis. En paket kostade 25:- och är för två portioner. Det räckte till mig och barnen...jag hade lite sallad till.

Aaron är duktig kille som blåser på sin varma mat :-)


Är det vår nu?!

Kläderna hänger ute och kanterna på trädgårdslandet är tillsnyggande... då undrar man faktiskt om det inte är lite vår i luften...


Tar det aldrig slut...

Barnen och jag var friska och krya, så det blev dagis och jobb idag. Redan efter lunch var det dags igen...så nu stannar vi hemma resten av veckan och hoppas på att det tar slut snart!

För lugna magarna åt vi kokt kyckling, vilket både jag och barnen älskar. K är mer än grillat-kille, men fick ju snällt äta det som serverades. Recept finns under kycklingrätter: kokt kyckling i currysås! Fast kryddade bara med salt och peppar, ingen curry.

Nu är det soffmys ❤


Spännande buzzning på g


Kan vara världens sötaste byggjobbare :-)


Nu är det mest synd om mig...

...för nu är det min tur att vara sjuk. Hör familjen leka i sandlådan utanför och är så avis! Hoppas på att det är över på ett dygn, det har det varit för de andra...


Snäll-mot-magen maten fortsätter...

Aaron hade en dag med magsjukan, sen har vi alla varit bra torsdag-fredag. Nu är det Ellas tur. Inget kul alls. Nu blir det tv-mys för alla utom K som är ute och fixar lite i trädgården.

Här är receptet på lite mer snäll-MIT-magen-fisk (där är grädde, så kanske dagen efter...)

Smörj en form och lägg strimlad purjolök i botten. Lägg över torskfileer. Krydda med salt och peppar. Blanda 2,5 dl matlagningsgrädde med 1 dl chilisås. Häll det över fisken. Ställ in i ugnen i 25 min på 225 grader. Servera med pressad potatis.


Bara två tredjedelar kvar...


Aaron börjar bli riktigt duktig med gaffeln!


Ella äter direkt ur skalet!


Mmmmmums avokado

Sakta men säkert får Aaron i sin mat - och behåller den! Avokado är en favorit och när han ätit sin halva sa han bara: me, me! (mer, mer) Hade inte hjärta att säga nej, så han fick en halva till. Det gick bra. Nu håller vi alla tummar och tår att vi andra klarar oss.


Eriks Hollandaisås


Ångkokt torsk


Snäll-mot-magen-fisk

Så var det dags för magsjuka hos familjen Svensson. Eller Aaron i alla fall. Så igår fick vi laga mat som är snäll för magen. Det blev ångkokt torsk med ris. Provade en färdig hollandaisås, men var inte jätteimponerad. Ella gillade den inte alls. Nu håller vi tummarna för att alla håller sig friska idag!


Aaron kan själv!


Korv med bröd


Grillpremiär


Grillpremiär

Igår var vikar och barnen och handlade mat. Då tyckte Ella att vi skulle äta korv med bröd. Det var fantastiskt väder, så en helt perfekt grillpremiär. Tur vi har snälla grannar, för vår grillkol var slut!


Aaron fick också paket!


Mamma, kan du ta kort på mig!!


Äta med pinnar


Pekingsoppa


Chinawall

Efter sjukhuset igår firade vi på Chinawall, den godaste kinarestaurangen i Kristianstad (och renligaste enligt K som fixat elen i de flesta ställenas diskmaskiner i stan). Supergod buffé! Ella åt både pekingsoppa och friterade ankbitar, de sista med pinnar.

Efter att vi betalt notan kom vi att tänka på när vi åt grillbuffe i somras på Strand. Den var helt fantastisk, laxfilé, oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé. Vi försökte betala för barnen (fem barn mellan ett och sex), men de sa att så små kan vi inte ta betalt för. Mina barn och jag åt nästa en hel laxfilé själva (dvs en halv lax), så de gick bog lite back på oss :-) Igår däremot fick vi betala 55:- för Ella och hon åt inte massor precis...det blir nog Strand i sommar igen!


Ultraljudet


❤ duktiga Ella ❤


Ellas ❤ är helt - äntligen!

Precis utkomna från sjukhuset och kontrollen av Ellas hjärta. Hon föddes med tre blåsljud. Två hål mellan kamrarna och ett mellan förmaken. Nu var alla borta. Hon var så himla duktig. Först EKG och sen ultraljud av hennes fina ❤. Nu ska vi fira med god mat och sen leksaksaffären!


Hjälpredan


Skafferiet...


Skåprensning

Ella och K är på simskola, så jag och Aaron passade på att rensa i vårt skafferi. Aaron var riktigt duktig - i början :-) Då tömde han skåpet och satte alla grejerna på bordet. När jag sen skulle sätta in allt så tog han hand om råsockret...fick använda vår nya dammsugare!

Solen strålar, så nu ska vi ut i det fina vädret!


Tenta

Nu är det verkligen på sluttampen med kursen...sista hemtentan trillade in i förmiddags och vi jobbade fram till fem. Tur man har en elektriker till man, han sitter med mina problemuppgifter nu. Imorgon tidigt är det dags för jobbet igen för att slutföra. Sen är det bara två träffar i Växjö för att visa upp lite projekt, sååååååå skönt!


Saramys


❤ Syskonkärlek ❤


Vackert väder

Det är så skönt att komma hem från jobbet när solen skiner. Vi leker i trädgården varje dag och idag fick vi sällskap och bästa grannarna!

Ikväll blev det spagetti cabonara (recept finns under pastarätter). Det tar bara en halvtimme att göra, helt perfekt när man vill vara ute så länge som möjligt.

Snart är det Grey's premiär, dubbelavsnitt...så jag ska bort till femman på onsdagsvin och lite frisörhjälp: ljusa slingor står på schemat :-) Det är bra att ha en duktig granne!

Det strular just nu när man ska ladda upp bilderna via appen, så jag lägger dem för sig...



Matildamys


Köttfärsgratängen


Köttfärsgratäng & Matildamys!

Aaron vaknade 4.23 idag...jag som precis började tro att det var över. Det är snart tre veckor sedan sist, så nu hade jag precis glömt hur jobbigt det är att gå upp mitt i natten och starta dagen!

På bussen hem från jobbet träffade jag Matilda, så jag tog med henne hem. Vi höll varandra vakna, för hon var lika trött som jag. Vi gjorde en god köttfärsgratäng...Aaron slukade den, Ella var inte överförtjust och vi andra tre var mycket nöjda med resultatet. Maten räckte till tre vuxna och två knattar + en matlåda till K.

12 potatisar, skalade och skivade
500 g köttfärs
Smör att steka i och att smörja formen med
1 gul lök, finhackad
10 coctailtomater, mixade
1 dl ketchup
Salt, vitpeppar, socker
1 msk spiskummin
2,5 dl matlagningsgrädde
Riven ost

1. Bryn lök och köttfärs, tillsätt tomatmix, ketchup och kryddor.
2. Lägg potatisskivor i botten av en smord form.
3. Fyll på med köttfärsröran.
4. Lägg på ett lager potatisskivor.
5. Häll över grädde och toppa med riven ost.
6. In i ugnen tills potatisen är mjuk...45 min i 200 grader (går snabbare om potatisen är förkokt).

Nu är det soffmys, sen dags för sängen...helt slut. Tack Matilda för en mysig eftermiddag ❤


 


❤Aaron❤

Mitt lilla ❤


Ångkokt kyckling!

Idag slapp jag ta mig till jobbet, eftersom vi hade öppet hus i lördags. Jag lämnade barnen till frukost, sen har jag pluggat...bara lite kvar nu. Det ska bli så skönt när det är klart! Efter dagis blev det trädgårdsjobb, båda barnen hjälpte till att få upp de sista löven ur rabatterna (de har tjänstgjort som täcke till blommorna...nu får vi hoppas att våren verkligen är här).

Tog fram ångkokaren ikväll och provade något nytt: kycklingfilé. Jag delade dem på två bitar och ångade dem i 25 minuter, efter 10 minuter satte jag broccolin över. Till detta ris kokt i kycklingbuljong och turkisk yoghurt med lite pressad vitlök, salt och peppar. Det blev verkligen supergott! Aaron slukade sin mat på nolltid och Ella behövde man inte tjata på, så detta kommer vi äta igen.

Till efterrätt blev det kiwi och apelsin...Aaron varvade med lite broccoli :)


En helt fulltecknad söndag!

Söndagar hos oss betyder massor att göra. Det börjar med Ellas simskola, idag tränade vi på ryggsimsstart från kanten :-) Det gick jättebra. Ella och jag var sen på maxi - måste tipsa om barnmat som fungerar på lite äldre barn också: smoothies! Nästan alla gör smoothies som ska vara från 1 år och de är supergoda! Inga tillsatser alls - bara massa nyttigheter! Ella väljer gärna squeezy-varianten, men mest för att det är roligare. Båda barnen älskar alla sorterna. De är perfekta som mellis och de behöver inte stå i kylen - man kan ha med dem i väskan eller vagnen.

Världens bästa bror kom sen på besök tillsammans med Helena och Olivia. Lyx, har inte sett dem sedan början av december eftersom bror varit ute på sjön i tre månader. Utebus för alla utom mig - jag sopade uppfarten :(

Vi avslutade med Ellas gymnastik och nu soffmys. Aaron har precis somnat och Ella äter sin kvällsmacka...som blev två...och nu frågar hon efter en tredje. Halv sex åt hon en helt kotlett, pommes och massa gurka. Gillar mat kanske?!






Blomster-Ella

Ella är väldigt förtjust i blommor, så hon blev väldigt glad när jag kom hem med lite gott och blandat. Lite till våra fönster här inne och lite till trädgården. Hon visar sina bruna (och förhoppningsvis gröna) fingrar här för er :-)





Buzz buzz

Idag fick jag veta att jag ska få prova Niveas pure & sensitive deo, samt få dela ut ett par till några vänner. Om någon här har provat produkten får ni gärna skriva en kommentar!


Sötaste Ella ❤

Fick precis ett telefonsamtal från Ella: mamma, vill du träffa mig på stan? Jag: det vill jag jättegärna! Ella: mamma, jag älskar dig!

Är det inte så man bara dör! Nu ska jag packa ihop mina saker och gå på stan med min familj!


Fiskburgare

Igår var hela klass 7BF hemma hos mig och hade lite mys. Vi hade fått med oss fiskburgare (54st), bröd, dressing och grönsaker. Det var hur lätt som helst att få 27 personer mätta, alla burgarna fick plats på en plåt...20 minuter senare (200 grader) var de klara!

Ett par stycken blev över, så Ella och Aaron och jag fick äta vars en ikväll. K tog pajen vi gjorde igår. Aaron åt bräder för sig och fisken för sig, men det gick bra det med. Undra om det finns färdiga fiskburgare i frysdisken...


iPhone-app

Då fanns det en app till telefonen för blogg.se! Inte alls dumt, så mycket lättare det blir att göra inlägg nu när man kan göra det genom telefonen!

Lägger till en bild på familjen Svensson bara för att se hur det fungerar :-)


RSS 2.0