FRUKOSTMYSET FORTSÄTTER!

Så har febern tagit över hos familjen Svensson. Från och till har den smugit runt bland oss allihopa. Det började med Ella och Aaron igår, sen Kristofer och Ella imorse och nu Aaron och jag! Så idag har vi mest varit inne och vilat. Jag åkte en sväng till affären i förmiddags och handlade alvedon. Blev så glad för barnalvedonen som är en smälttablett. Ella vill verkligen inte ta den flytande och stolpillerna är ju inte speciellt trevliga. Smälttabletten smakar jordgubb och hon frågade direkt om hon fick en till!! Skönt, nu har vi äntligen ett alternativ som fungerar.

I eftermiddag kom den efterlängtade solen tillbaka, så då var vi ute och lekte i trädgården. Till Ellas födelsedag gjorde vi en makeover på hennes lekstuga - det blev en liten söt affär av den. Så idag har vi handlat och varit försäljare om vart annat, vi har haft jätteroligt!



Är det någon som vill ha något?!

 

Så var det dagens lyxiga frukost:



Lingongrova med sallad och heta kräftstjärtar i aioli



Proviva med Grapefrukt/Litchi



Filmjölk med färska hallon och branflakes


KÖTTBULLAR, KÖTTBULLAR, GE MIG MERA KÖTTBULLAR...

Idag har Aaron gått på riktigt!! Flera gånger fram och tillbaka mellan mig, Kristofer och Ella. Han gick till och med själv från mig till ett lekbord på museet. Vi var där i eftermiddag och tittade på Barbie & Ken utställningen. Tror jag var mest imponerad. Barnen gillade lekbordet med barbiedockorna bäst. Efter det var vi en kort sväng på narturrum i vattenriket. Vi hann bara med nedersta våningen, men Ella gillade verkligen när man fick leta småkryp i ett vattendrag. Vi kommer definitivt gå dit igen!!

Dagens lunch blev köttbullar och stekt potatis. Trädgårdslandet har gett oss massa potatis och kokar man för många blir de supergoda att steka dagen efter.

1 kg köttfärs
2 ägg
3 dl mjölk
2 dl ströbröd
2 tsk köttbuljongpulver
2 tsk salt
vitpeppar
1 gul lök, finhackad och stekt

Blanda ägg, mjölk, ströbröd och kryddor. Låt det svälla i 15-20 minuter. Blanda det med köttfärsen och den stekta löken. Rulla färsen till små bullar och stek på svag värme i smör.










MYSFRUKOSTAR

Nu njuter jag av de få dagarna som är kvar av min mammaledighet. Om en och en halv vecka är det dags att börja jobba igen... och denna gången är det för alltid. Känns konstigt att man är färdig med denna biten av livet. Fast det ska bli roligt att börja jobba igen och så har jag ju faktiskt flera lov att se fram emot.

Flera gånger denna sommaren har jag lyxat till det på morgonen. Frukosten är det bästa jag vet och nu ser jag till att ta vara på tiden när jag har den. Snart är det ju dags att få två barn redo för dagis, samtidigt som man ska äta och göra vid sig. Idag blev det ägg- och sillmacka. VItlökssillen är super!! Jag har provat både icas och abbas, båda är mycket goda.







Syns det vem av mina barn som inte gillar att sitta i bilbarnstolen eller?!


ÄNTLIGEN

Nu har vi äntligen fått bredband tillbaka i huset. Meningen var att vi skulle få det den 1 juni, men det var ju ett tag sedan. Det slutade med ett mobilt bredband från telenor, eftersom vi har den operatören till våra telefoner. Då är bara frågan om jag kommeratt få tummen loss nu och börja blogga igen?! Vi får se!

RSS 2.0