SORRY...

...men jobba 100%, plugga 50% och två busiga knattar är fullt tillräckligt för mig. Jag trivs jättebra på nya jobbet och det ska bli så spännande att få läsa något för egen del! Har kommit in på en teknikkurs i Växjö tillsammans med en kollega. Så nu ska vi köra hårt för att få ut legitimation för teknik upp till årskurs nio!!! Får se när jag kommer tillbaka ;-)

SILLFAVORIT

Idag var det första dagen på jobbet. Jag ser redan flera fördelar med att jobba i stan. Var och åt lunch med Rebecca, sen shoppade jag lite på HM. Behövde en jobbväska och ett par jobbskor. Nu när jag åker buss behöver jag ibland ta mig till bussen i regnet, dvs i regnstövlar. Så nu tänker jag ställa mina söta små svarta på jobbet, så jag kan byta när jag kommer dit! Behöver jag tillägga att det är klackar?!



Har hittat en ny sillfavorit: Abbas Vodka & Limesill... får bara inte missas!


INSKOLNING, LAX OCH RÖNNBÄRSJAKT...

...en helt vanlig vecka?! Inte riktigt. Aaron har börjat sin inskolning på dagis. Rebecka, hans fröken, sa idag att han är en mönster elev. Han har bara varit glad och lycklig hela tiden. Vi får väl se hur det går imorgon, när han ska äta och sova där. Är i alla fall glad att vi fick igenom att vi bara skulle ha en veckas inskolning (de har vanligtvis två veckor), för redan första dagen gick jag och satte mig i köket. Dag två fick jag gå ut och gå en runda och idag var jag bara och lämnade honom där. Han har varit där två-två och en halv timme var gång. Imorgon och fredag ska han vara där mellan 10-14. Spännande!



Dagisgungan är inte fel!



Vi fick en liten besökare på vår vagn!

MaPa kom och hälsade på och passade Ella när vi var på dagis. Pappa hade med sig lyxmat: flera laxar som han fiskat till oss. Så vi kunde ju inte göra annat än att grilla en. Gissa om barnen var nöjda - och jag förstås. Kristofer fick en hel fläskfilé för sig själv. Han var inte jätteledsen :-) Vi använde en grillolja från Santa Maria: Grilloil citrus. Det blev fantastiskt gott. Vi har provat den till kött, men var inte precis imponerade. Den var nog menad till fisk. Vi penslade på litegrann precis innan vi la laxen på grillen. 

 

Himlen öppnade sig när pappa stog ute och grillade, så han fick gömma sig under tak.

  

Två linslöss ;-)

När vi är ute på promis/cykeltur så brukar Ella leta efter olika växter/träd. I måndags var vi på rönnbärsjakt. - Kan du se rönnbär mamma?! Så måste han leta och peka. Sen är det hennes tur att leta. NO-lärarhjärtat är varmt!





Imorgon är det dags för mig att börja jobba. Nu är det slut på mammaledigheten för mig. Ska bli spännande att börja på ett nytt jobb!


BARNENS DAG & HIGH HEAL SCHOOL

Idag har varit en helt underbar dag... förutom att plutten varit hostig och snorig. Imorgon är hans första dag på dagis inskolningen. Vi får se om han kan gå dit :-(

Det tokregnade när vi vaknade, men sen blev det bara bättre och bättre. Vi åkte in till Tivoliparken för barnens dag. Supermysigt. När man betalt inträde (80 kr/vuxen) fick barnen åka hur mycket karusell de ville... ja, och hoppborg, ponnyridning, ansiktsmålning mm. Sen kom Dora! Ella älskar Dora. Tyvärr var det en människa i en stor dräkt, så hon var inte jätteimponerad. Tror det hade varit bättre om en människa hade klätt ut sig, som hos Pippi. Eftersom vi var på språng hela dagen blev det att äta ute. Korv med bröd går alltid hem hos våra och de hade tagit med sig Max-hamburgare hem.

  

Jag missade tyvärr när de träffade Dora, för jag var i bilen påväg till Malmö. Fast jag hade det ännu roligare. Jag och Rebecca var på dansklass, men en tjej från High heal school i GTB. En och en halv timme med hållning, catwalkgång och burleskdans - i klackar! (Sydsvenskan var där och gjorde ett repotage, så vi får väl se om vi fastnat på bild) Så man saknar dansen. Önskar det hade funnits bra klasser att ta här hemma.




TACOLÖRDAG

Idag fick Kristofer hoppa in och jobba extra. Då passade jag och barnen på att tvätta den lille röda bilen och städa båda bilarna. Ella tycker det är jätteroligt, Aaron var lagom road... han fick sitta i vagnen för att inte bli genomblöt.



Fruktstunder är inte helt fel... men ska man verkligen äta banan såhär:`



Ikväll har vi varit nere och tagit ett dopp. Ella tog ett riktigt idag :-) Hon ringde till mormor och morfar för att berätta det. -Jag tog ett riktigt dopp, med vatten på huvudet. Aaron tog ett kärringadopp, för han är för liten för att doppa på huvudet!

Snabbaste maten blev det ikväll: tacos. När Kristofer stekte köttfärsen så gjorde jag resten... klart! Ella åt för första gången med salsa, den milda sorten. Hon gillade den verkligen. För Aaron var det tacopremiär... kolla in minen vid första tuggan:





Här är ett recept på tacos utan den färdiga påskryddan:
http://ellasmat.blogg.se/2009/october/taco-utan-tillsatser.html


VAD SKA VI ÄTA IKVÄLL, ELLA?!

- LAX!

Mammas dotter det här. För ett par veckor sedan frågade jag henne detta och kunde inte varit mer nöjd med svaret. I sommar har vi ätit massa lax. Grillad, stekt, varmrökt, kallrökt (bara jag dock) - älskar det! Kristofer äter inte det, så vi har passat på när han har jobbat, eller om vi ätit ute. Då har vi andra i familjen valt lax. Aaron är också väldigt förtjust i lax. Kan det bli bättre?! Ja, om Kristofer lär sig... kanske, vem vet!

Tyvärr vaknade vi till ett inte allt för fint väder. Vi tog en cykeltur till två olika lekplatser. Efter det fick vi lunch hemma hos söta Lina och hennes Freja och Troy. Massa bus senare körde vi hem, men först ner för ett dopp i havet. Ella: - Nej, mamma jag tog inget dopp, jag är inte våt om huvudet! (vi brukar ju säga att hon ska prova doppa huvudet...)










Märks det att vi har en liten linslus i huset?! Här med lax, kryddad med salt och citronpeppar... stekt i smör. Till det kokt potatis, ångkokt broccoli och hollandaisås!


EN HELT NY DAG - INTE ALLS LIK GÅRDAGEN

Det är helt sjukt vad två dagar efter varandra kan vara olika. Aaron vaknade pigg och glad med en temp på 36,0. Det var precis som gårdagen aldrig hade hänt. Kan verkligen kindtänderna göra honom så dålig?! Hur som helst, så var det dags att ta itu med huset - och bestämma planer för dagen. Vi började med mysfrukost, idag var det kantareller på menyn. Stekta i massor med riktigt smör och med havssalt på. Det är så att det vattnas i munnen nu! Aaron smakade för första gången - hans min var obetalbar, han verkligen njöt.

  
 

Huset var inte i sitt bästa skick, så vi fick städa. Hur lyxigt är det inte när barnen hjälper till!

 

Efter lite sms:ande fick vi fatt i lite kompisar som kunde komma hit och leka. Rebecca med hennes Isabella och Julia och Sandra med hennes Thea och Thyra. Lille Aaron är verkligen tuppen i hönshuset. Sandra hade med egenplockade kantareller, som hon gjorde pastasås på... med lyxig ädelost. Barnen fick pannkakor och plättar med sylt eller avokado. Ja, mina barn gillar med avokado - precis som jag! Lite Ottos glasstårta på det...



Vi avslutade med att åka ner till stranden. Det var jättemysigt. Hur varmt som helst i vattnet, inte helt fel. Vi fick upp både parasoll och standtält, utan allt för mycket jobb.

 
 

När vi gick hemåt med våra lite gnälliga, småtrötta barn kom en kvinna i 55-årsåldern fram till mig och sa: Vilket tålamod du har, jag hade glömt hur det var! Och jag som tyckte att det var en lugn dag på stranden... hon skulle sett när det är kaos :-)

Nu sitter jag och njuter av ett glas rosé, samtidigt som jag bloggar och tittar på Tina Nordström på tv. Hon är på Torekovs camping och grillar! Det är nästan så man längtar hem - till mitt andra hemma!



SOMMARFAVORITER

Då var febern tillbaka! Stackars Aaron vaknade med 40,5... han var helt borta! Farmor tog ledigt från jobbet så att jag kunde åka och handla alvedon och ipren. Så det har vi varvat var tredje timme, varannan gång ipren och varannan gång alvedon. Febern kom inte under 38 förrän vid fyra i eftermiddags. Så vi har hållt oss inne och med alla fönster och dörrar öppna, vi har haft det svalt och skönt. Ella fick åka med farmor till stranden, så hon var supernöjd.

När jag ringde till 1177 imorse sa de åt mig att låta honom dricka kallt, gärna något sött. Så då kom vår sommarfavorit fram: KIVIKS DRYCKER!! Ellas favorit är smultron. När vi var nere i Kivik hade de små sugrörsdrickor, så vi köpte ett helt flak!







Ännu en sommarfavorit - Aarons hatt. Hur cool är inte denna killen?!


SOL, BAD OCH BIFF STROGANOFF

Äntligen är solen tillbaka och febern borta! Aaron är fortfarande hängig, men han har två stora kindtänder som börjar sticka ut. Inte konstigt att han är trött och gnällig. Vi började morgonen med att promenera bort till idrottsplatsen för idag är det cirkus där. När samma cirkus var i Torekov kunde man gå och titta på djuren på dagen, men idag hade de ringat in sig. Det ända vi såg var vagnarna och två små hästar. Vi gick istället till lekplatsen, där vi seglade båten ända till Torekov :-)

Efter lunch (gårdagens biff stroganoff) och en liten middagslur var det poolen som gällde. Nytt fräscht vatten och ett parasoll, sen hade vi 24 grader i vattnet och vi bara njöt. Vi hann med två dopp till och med. Aaron var så duktig, han ställde sig upp själv i mitten och gick sedan fram till kanten! Snart springer han!!

  
 

Biff stroganoff (räckte till oss fyra både på kvällen och till mindre luncher dagen efter)

650 g skinksnitzel, strimlad
250 g kastanjechampinjoner, klyftade
1 gul lök, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond

Stek köttet i smör, låt champinjoner och lök steka efter en stund. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, tomatpuré och senap. Häll över gärdde och fond. Rör runt ordentligt. Låt det småputtra under lock i 15-20 minuter. Vi hade ris till på kvällen och bulgur på dagen, gott vilket som!


RSS 2.0