SOL, BAD OCH BIFF STROGANOFF

Äntligen är solen tillbaka och febern borta! Aaron är fortfarande hängig, men han har två stora kindtänder som börjar sticka ut. Inte konstigt att han är trött och gnällig. Vi började morgonen med att promenera bort till idrottsplatsen för idag är det cirkus där. När samma cirkus var i Torekov kunde man gå och titta på djuren på dagen, men idag hade de ringat in sig. Det ända vi såg var vagnarna och två små hästar. Vi gick istället till lekplatsen, där vi seglade båten ända till Torekov :-)

Efter lunch (gårdagens biff stroganoff) och en liten middagslur var det poolen som gällde. Nytt fräscht vatten och ett parasoll, sen hade vi 24 grader i vattnet och vi bara njöt. Vi hann med två dopp till och med. Aaron var så duktig, han ställde sig upp själv i mitten och gick sedan fram till kanten! Snart springer han!!

  
 

Biff stroganoff (räckte till oss fyra både på kvällen och till mindre luncher dagen efter)

650 g skinksnitzel, strimlad
250 g kastanjechampinjoner, klyftade
1 gul lök, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond

Stek köttet i smör, låt champinjoner och lök steka efter en stund. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, tomatpuré och senap. Häll över gärdde och fond. Rör runt ordentligt. Låt det småputtra under lock i 15-20 minuter. Vi hade ris till på kvällen och bulgur på dagen, gott vilket som!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0