Pizzabullar

Nu har Kristofer börjat jobba som lärling på en elfirma. Det innebär att han inte riktigt vet var han är om dagarna. Eftersom han inte är någon mackätar-människa försöker vi komma på saker som är goda att äta varma, som kalla. FInns det micro tillgängligt kan han värma maten... annnar är den helt okej att äta kall. Igår bakade vi pizzabullar. Ett recept jag har fått av Thérèse, som jag läste med på högskolan!

50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
13 dl vetemjöl

Smält margarin, blanda i mjölken. Smula jästen och strö över salt och socker. Lös upp det i den varma mjölk-smörblandningen. Rör i 13 dl vetemjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt det jäsa i 30 minuter.

Kavla ut till en stor rektangel och bred på:
Chilisås
fylling: bacon, kyckling, feferoni, burksvamp... det man gillar
riven ost
pizzakrydda
Rulla som en rulltårta och skär i bitar, som man sedan lägger på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 20 minuter.

Pensla bullarna med ägg och sätt in i ungnen i 8-10 minuter i 225 grader.

Ella var väldigt förtjust i gårdagens variant, med kyckling. Kristofer och jag tyckte de smakade lite för lite... gillar bättre bacon och feferoni varianten!


Kommentarer
Postat av: Emma

Låter underbart gott!!!

2009-09-15 @ 08:01:02
URL: http://gravidaemma.blogg.se/
Postat av: Karin

Det är det verkligen!!

2009-09-15 @ 09:58:13
URL: http://ellasmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0