SMÅ TERIYAKISPETT

Små kycklingspett... som Jens och Radek nästan åt upp själva. Ja, fast Ella hade nog ätit upp dem innan jag åkte om hon fått!! De var goda kalla, men ännu godare varma.

40 spett

1 dl japansk soja
1 kg kycklingfilé
20 grillspett i trä

1 dl teriyakisås
1 dl japansk soja
1 dl strösocker
3 msk sesamfrö

1. Skär kycklingen i avlånga strimlor. Marinera dem i 1 dl japansk soja i en plastpåse i minst en timme i kylen.
2. Koka upp teriyakisås, japansk soja, socker och sesamfrö. Rör om tills sockret löst sig. Häll  upp på ett fat med kant.
3. Dela grillspetten och lägg dem i vatten minst en timme.
4. Spetsa kycklingbitarena på träspetten. Vänd dem i grillsåsen. Lägg dem på ett grillgaller (ha en långpanna under). Grilla i ugnen i 225 grader, 12 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0