FISKGRYTA

Så var det äntligen slut på sjukstugan här hemma. Ja, Aaron är lite hostig fortfarande, men annars är det bra! Igårkväll gjorde vi fiskgryta, den skulle vi gjort för en och en halv vecka sedan... men då blev Ella sjuk. Vi gjorde inte mycket annat än kokt vitt ris, kokt vit fisk och kokt kyckling när hon var dåligt. Inte mycket att skriva om här! Fiskgrytan var helt okej. Inget speciellt, men bra vardagsmat. Det var lätt att göra och gick snabbt.

4 port

400 g vit fisk
6 stora potatisar
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk torr timjan eller 2 msk färsk timjan
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
5 dl fiskbuljong
salt och svarpeppar
citron

Tina fisken, skär den i tärningar. Skala potatis, morötter och lök. Tärna potatis och morötter, hacka lök och vitlök fint. Fräs potatis, morötter, lök och timjan i oljan. Häll över buljong och tomater, koka sakta i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft. Lägg i fisktärningarna i grytar och koka tills fisken inte är genomskinlig längre. Servera med ett gott bröd!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0