Kycklingburgare med vitlöksmajonäs

Nu har eleverna börjat på skolan och man är allt lite mör... i alla fall i öronen!! Min man är väldigt förtjust i hamburgare och vi har köpt en kokbok med bara massa olika sorters hamburgarrecept i. Idag gjorde han en egen variant på kycklingburgare. Väldigt god, speciellt vitlöksmajonäsen. Ella gillade inte alls den, så hon fick annan sås. Vi kom fram till att eftersom Ella ändå inte gillade vitlöksmajonäsen, kan man ta lite mer vitlök i!



Vitlöksmajonäs:
Blanda 1 dl majonäs med 1 pressad vitlöksklyfta (tycker man kan ta i alla fall två), 1 äggula, 1 tsk pressad citron och 1/2 tsk rivet citronskal. Rör ordentligt.

Panering:
Blanda 1 1/4 dl vetemjöl, 1 msk kycklingbuljongpulver (har inte hittat något pulver utan natriumglutamat, så Kristofer krossade en buljongtärning... blev sådär), 1/2 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk vitpeppar och 3 msk ströbröd. 

Doppa kycklingfileér i vatten och vänd dem i paneringen. Hätta upp olja en stekpanna och låt fileérna fritera 3-4 min på varje sida. Se till att de är genomstekta... kan ta lite längre tid. 

Servera kycklingburgaren på ett lättrostat hamburgerbröd med sallad, tomat och vitlöksmajonäs, gott! 

Kommentarer
Postat av: Anna Svensson

Blir säkert himla gott även utan buljongen. Finns ju andra kryddor man kan slänga på. Detta ska jag verkligen prova. På fredag t ex. Med korvbrödsbagarns MaGIc, hamburgerbröd.

2009-08-18 @ 19:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0