Kokt fisk - för känsliga magar

Är hemma med Ella idag. Hennes magen var inte som den skulle igår på dagis och ett annat barn hade gått hem i veckan med samma problem. Så igår åt Ella en hel skål med blåbär och nu har jag kokat fisk till oss. Denna rätten gjorde jag till henne redan när hon var 4-5 månader, då hon fick börja med smakportioner. Fast jag använde inget salt då.

Koka upp vatten. Lägg i vit fiskfilé , salt och purjolök i bitar. Låt det koka tills fisken är vit, fast och ogenomskinlig. Ett par minuter brukar räcka. Ta ur fisken. Sila buljongen och använd den till sås. (Om en liten ska äta det så mixa fisken tillsammans med lite av buljongen med en mixerstav). Sås: smält 2 msk smör i en kastrull, rör i 2 msk vetemjöl och sedan 4 dl buljong från fisken. Låt det koka ett par minuter. Smaksätt med citron, dragon, dill eller persilja... det man gillar!
Till de minsta serveras detta med mosad potatis och morötter, till oss lite större vanlig potatis och morötter ;-) Ingen jättesensationell smak, men Ella fullkomligt ÄLSKAR det. Skönt att ha något som passar även när magen inte vill.



Ingen jätterolig färg heller, men vad gör man inte för sina små?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0