Fläskfilégryta hos mormor och morfar

Idag har vi varit ute på vift hela dagen, så det har blivit mat hos både Marie och Catta idag. Tack så mycket! Så spisen här hemma har inte varit igång så mycket. Därför tänkte jag lägga in recept på en god gryta vi åt hos mormor och morfar i söndags. Originalreceptet kommer från deras granne Irene, men vi ändrade lite på det för vi hade inget av det man skulle ha hemma.


9 hg Fläskfilé, skivad
Bacon, strimlad
Gul lök, hackad
Soltorkade tomater, strimlade
1 burk svamp
mjöl
salt, svartpeppar, vitpeppar
4-5 dl vispgrädde
Mjölk

Stek fläskfilén (salt och vitpeppra), bacon och löken var för sig och lägg i en gryta. Häll i tomaterna och svampen. Pudra över lite mjöl och häll över vispgrädden. Späd med mjölk om du vill ha mer sås. Låt den sjuda i 20 min. Krydda med salt och svartpeppar.  Vi serverade detta till kokt potatis, kokta morötter och förvällda sockerärtor (som Ella för övrigt gillade skarpt... det var första gången hon smakade det).

Igentligen ska man ha 4 choritzokorvar istället för bacon. 2 dl syltlök istället för gul lök. 1 röd paprika istället för tomater och svamp... så detta är ju en helt annan rätt än Irenes. Prova båda varianterna, de är riktigt goda båda två!

Kommentarer
Postat av: GUM

Tack för besöket! Hoppas det blir något gott av vinbären. Kram Marie

2009-07-21 @ 22:49:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0