Saffransbiscotti bakade av Ella!!

Tänk vad mycket man hinner med ibland. När vi hade satt igång soppan på spisen började jag och Ella baka biscotti. Lagom till att soppan var klar och hade svalnat lite så var biscottin redo för ugnen!! Ella som inte äter sötsaker smakade på degen och berättade flera gånger för mig: Mamma, gott! Så där har ni betyger på degen i alla fall!

150 g sötmandel (grovhackad)
75 g rumsvarmt smör
3 dl socker
1/2 g saffran
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa ihop smör, socker och saffran så att det blir poröst. (Använd elvisp). Vispa i ägget, ett i taget. Rör ihop mandel, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör det sedan sakta ner i smör/sockerblaningen. Rulla degen på mjölat bakbord till två längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på. Grädda i 200 grader i 30 minuter. Ta ut och låt dem svalna lite, sänk samtidigt till 120 grader. Skär upp i 1 cm breda bitar och lägg dem på sidan. Torka i ugnen i 30 minuter. Stäng av värmen och öppna luckan, låt de stå tills de har torkat helt.






Kommentarer
Postat av: GUM

Hej vännerna!

Åhh, vad gott det ser ut. Jag känner saffransdoften ända hit. Härligt juligt!

Kram!

2009-11-25 @ 22:27:59
Postat av: Mamma Rebecca

Har du börjat utan mig!? Kräver att få några kakor som kompensation ;-)

2009-11-28 @ 09:43:02
Postat av: Karin

Finns nästan inga kvar, eftersom vi hade fikamys med danstjejerna i skolan! De är lika bra på att äta kakor som vi var när vi började träna ihop! Känns bra! Men Rebecca, vi kan baka nya.

2009-11-28 @ 14:03:43
URL: http://ellasmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0