Potatismos och fläsk

Denna vecka har vi tittat på Rasmus på Luffen innan vi har nattat Ella. Det är inte för inte att man blir sugen på fläsk... de pratar om det hela tiden känns det som :)

Kristofer lagade maten och det blev en ny kryddning, en mycket god! Han kryddade med salt och flintakrydda provencale. Vi steker fläsk i ugnen i 225 grader. Lägg dem på bakplåtspapper i en långpanna och ta ut dem när de har fått lite färg. Vi brukar sätta in dem lite över mitten.

Potatismos
Koka 4-5 potatisar per person. Mosa dem med potatisstött. Klicka i smör, häll över lite mjölk (en svätt i taget tills det blir lagom konsistens) och krydda med salt och vitpeppar. Rör runt.

Servera med lingon och grönsaker. Vi hade kokta morötter till, Ella gillar det skarpt! Så klart blev det lite hemmagjorda gurkor också!! Ja, vi har ju lyxen att få hemmagjorda lingon med, Ellas mormor gör de godaste!! Inte så söta och sliskiga.


Kommentarer
Postat av: Tina

Svar: JAG tänkte visst på att säga till min nästan-krstianstadbo-kusin, men glömde! och det var förbi kristianstad till och med så. I något Fjälkinge eller Willand någonting. Plus att det var en himla tråkig match. Slutade 7-1 till dom andra. Så du missade ingenting!

2009-10-24 @ 22:22:50
URL: http://snubblad.blogg.se/
Postat av: Tina

Jaså! Haha, vilken koll jag har... Det har det kanske ja! Fast det var ändån ingen kul match, lovar att säga till nästa gång det kommer någon liknande match. Hehe!

2009-10-25 @ 11:49:03
URL: http://snubblad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0