Spagetti carbonara

För ett par somrar sedan åt vi världens godaste spagetti carbonara här nere i Åhus. Nu har den restaurangen bytt ägare och nu gör de inte alls så god längre!! Vi har i alla fall efter många försök hittat ett recept (som vi har ändrat lite på) som är HUR GOTT SOM HELST!!

Spagetti
2 pkt bacon, strimlade
4 ägg
1 1/2 dl grädde
MASSA nyriven parmesanost
salt och nymalen svartpeppar



Koka pastan. Stek bacon i en stekpanna. Vispa ihop ägg, grädde och 1 dl parmesan. Rör i svartpeppar (och salt... eller låt var och en salta sen, så blir barnens kroppar glada). Låt pastan rinna av, häll ner den i stekpannan. Rör runt så att baconen blandas väl. Stäng av plattan, men låt stekpannan stå kvar på plattan. Häll över ägg- och gräddvispet och rör runt tills pastan är täckt av krämig sås. Servera i djupa tallrikar med gaffel coh sked. Strö över mer parmesan och nymald svartpeppar!


Kommentarer
Postat av: Anna Svensson

Det är såååå gott. I min familj har det kallats "Den fattiges spagetti". (Och kallas fortfarande) Brukar göra det på överbliven julskinka också. Dessutom strör jag ofta på hackad persilja. Det tillhör väl inte en carbonara, men det är gott!!

2009-10-03 @ 22:49:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0