Ångkokt fiskfilé

Ja, det blir kanske lite tjatigt... nu har vi använt ångkokaren igen. Det är bara det att det är så spännande med nya köksredskap och eftersom det inte finns så många färdiga recept blir det att prova sig fram. Sen är det ju faktiskt väldigt nyttigt att ångkoka, allt det där goda och nyttiga ska stanna kvar ;-)

Ikväll blev det ångkokt fiskfilé med pressad potatis och ångkokta citronmorötter. Ella tycker verkligen om ångkokaren, för så fort vi lagar man i den äter hon MASSOR!! Det blir bra till när bebisen kommer och ska äta, för då lär jag ju ångkoka en del!

8 st potatisar,skalade
2 st fiskfileér
Saften av 1/2 citron
Salt och vitpeppar
Några små klickar smör
3 st morötter, skalade och skurna i små stavar
Skalet av 1/2 sitron, tvättad i varmt vatten och finrivet

Koka upp potatisen som vanligt i en kastrull. Förbered resten: lägg fiskfileérna i riskärlet (ångkokarens), krydda med salt och peppar. Pressa över citron saften och avsluta med att klicka lite smör över. Sätt ner riskärlet i ett av ångkokarens kärl. Vänd morötterna i citronskal och lägg dem i ett nytt ångkokarkärl. Sätt dem ovanpå varandra i ångkokaren och sätt igång den när potatisen har börjat koka. 20 minuter tog det för allt att bli klart. Pressa potatisen i en potatispress och servera direkt. Skyn som blev i riskärlet var kanongod, Ella och jag åt massor. Kristofer skulle som vanligt ha hollandaisås till :-) Har man ingen ångkokare kan man göra foliepaket med fisken (citron, smör, salt och peppar) i och koka morötterna i vanlig kastrull (vänd dem i citronskalet efteråt). Jag, tillsammans med hela familjen var mycket nöjd med resultatet!! Gillar min julklapp :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0