Hemlagad pizza

Ikväll blev det en sen middag... vi var inte färdigätna förrän kvart i sju. Nu ligger Ella i sin säng och Kristofer läser saga. Jag ska bara göra detta, sen duschen, sen sova... imorgon är det dags att jobba igen.

Pizzadeg: (vi gör dubbel sats, det blir nästan groteskt mycket kanter på den, men ack så gott)
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
5 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet, blanda sedan i resten av ingredienserna och låt det jäsa i 30 minuter. Gör sås och fyllning under tiden. Sätt ugnen på 225 grader, så den är redo.

Sås:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
svartpeppar
pizzakrydda, eller basilika, eller de örtkryddor du gillar!
Olja

Stek löken i lite olja, tillsätt resten av ingredienserna och låt de koka sakta under lock.

Fyllning:
Ta det du gillar... eller har hemma. Idag blev det:
Köttfärs
1 burk svamp
1 bit kassler, tärnad (blev över från igår när vi hade bakad potatis)
Salt, vitpeppar och mexikansk kryddblandning (från Kockens... utan massa läskiga tillsatser!!)

Stek i olja och krydda.

Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Bred över såsen, sedan fyllningen. Jag hade lite färska tomater på "min" halva. Avsluta med att stör över riven ost. In i ugnen i 15-20 minuter... eller tills den ser färdigt ut!



Jo, mjöl och vatten smakar faktiskt gott... men bäst att prova lite till!



Hackad lök



Tomatsås



Kristofer är vår pizzabagare



Fyllning



Kolla in JÄTTEkanterna!



Jag gillar att ha lite färsk sallad på efteråt, denna gången blev det rucola!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0