Pannbiffar eller köttbullar!?

Ikväll åt vi pannbiffar, men receptet går lika bra att använda till köttbullar. Till detta åt vi potatismos, mumsigt!! Ella åt mest kokta morötter och pannbiffar!

500 g köttfärs
1 köttbuljongtärning löst i 3 dl vatten
1 dl ströbröd
1 ägg
1 finhackad lök, stekt i smör tills det blir mjukt
salt

Lös upp buljongtärningen i vatten, rör i ströbrödet och låt det svälla medan du hackar och steker löken. Blanda färsen, löken, ägget och saltet. Ta så pass mycket buljong/ströbrödblandning att du får en lagom konsistens. Jag tog ungefär hälften. Stek i smör och servera med lingon... och kanske sås. Det tycker inte jag att man behöver när man har mos, så vi skippade såsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0