DOPBAKANDE!
Igår döptes Julia Modesty Maria Gabor, mitt gudbarn. Så jag bakade lite av varje...
* Chocolate chip cookies
* Kardemummaskorpor
* Kanelbullar
* Småfrallor
Här kommer receptet på kardemummaskorporna, som jag och Ella älskar!! Farligt att ha hemma, är alldeles för lätt att äta för många!!
1 tsk kardemummakärnor (stöt i mortel)
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 vaniljstång (delad och urskrapad)
2 ägg
1 dl sötmandel (grovhackad)
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1. Vispa smör, socker, vanilj och kardemumma krämigt. Rör ner ett ägg i taget.
2. Blanda mandel, mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Forma degen till två rullar och lägg dem på en bakpappers klädd plåt.
4. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, 175 grader.
5. Ta ut skorplängderna och sänk till 125 grader.
6. Skiva längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
7. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de är helt torra.
På plåter ligger en och en halv sats skorpor...