Tacopaj

Så var det dags för Ellas kalas imorgon. Så nu lagar vi paj för fullt här i köket. Mormor fixar med tårtan... det blir en massa gott här!

Tacopaj för 6 personer:

Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
150 g smör
2 msk kallt vatten

Kör alla ingredienser snabbt i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och låt det stå i kylen i minst en halvtimme. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 12 minuter.

Fyllning:
500 g nötfärs
Smör att steka i
1 påse tacokryddmix (eller de kryddor jag skrivit under: Taco utan tillsatser (köttfärsrätter)
1 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
2 dl creme fraiche paprika & chili
(250 g coctailtomater, halverade) Valfritt... vi hade inte i det denna gången
(Jalapenos) Serverar vi bredvid istället
150 g riven ost
Paprikapulver

Stek köttfärsen i smör. Krydda med tacokrydda och häll över vatten. Låt det puttre i 5 minuter eller tills vattnet kokat in. Lägg det i pajskalet. Blanda cremefraicherna med varandra och bred över köttfärsen. (Lägg över tomater och jalapenos). Avsluta med riven ost och stör över lite paprikapulver. Grädda i ugnen i 25 minuter eller tills osten fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0