BROCCOLIMOS

Det börjar så smått gå framåt med Aarons mosätande! Gröten går det bättre med, skönt. Det är fortfarande väldigt kladdigt att mata prinsen, men han spottar i alla fall inte ut maten. Så här ser ett vanligt dygn ut för honom:

Frukost vid halv åtta: En halv portion gröt, just nu risgröt med äpple och mango. Vatten att dricka (fast det tycker han inte om, så vi kämpar med det just nu)

Lunch vid halv tolv: Grönsaksmos, har börjat ta flera sorter, lite av var. Avslutar med ersättning, eftersom han inte äter en hel portion mat än.

Mellanmål vid halv fyra: En portion gröt med katrinplommonsmos (ska prova päronmos idag... han behöver något som löser den hårda magen). Vatten att dricka.

Kvällsmat vid halv sex-sex: Om vi har lagat något som han kan äta får han smaka. Typ potatis, broccoli eller annan grönsak. Tänk bara på att man inte får salta. Vi saltar på egen tallrik.

Kvällsersättning vid hlav åtta. Sen är det dags att lägga sig för kvällen.

"Nattamat": brukar vakna någon gång mellan två och fyra och få ersättning och somna om till sex-sju.

Funderar skarpt på att byta ut ersättningen på kvällen till majsvällning. Han är ju snart sex månader... och kanske, kanske han sover till sex på den! Vi får se.

Broccolimos:

Igår gjorde vi i alla fall lite mos som vi frös in. Bland annat broccoli. (det andra på bilden är potatis - recept finns under babymos 4-6 månader) Lägg broccoli i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka tills broccolin är helt mjuk. Mixa broccolin tillsammans med en klick smör och lite av kokvattnet. Klart att äta eller frysas in!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0