KALOPS

Denna maträtten tar ungefär två timmar att göra, så det är inget om man jobbar sent precis. Funkade bra här eftersom jag är hemma. Köttet blir i alla fall väldigt mört och gott! Ella rensade tallriken och Aaron fick smaka lite pressad potatis som vi rört ut med lite smör och vatten (tänk på att inte salta potatisen när du kokar den bara).

4 portioner

1 kg nötkött
3 morötter
2 gula lökar
2 msk kalvfond
2 lagerblad
12 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
Vatten
smör och olja till stekning
salt och vitpeppar
Potatis

Putsa köttet och sker det i 3x3 cm stora bitar. Skala och skär morötter och lök i ca 2 sm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök, fond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter.
Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak. Kok upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av. Låt koka sakta under lock tills köttet är mjukt, ca 1,5 timme. Servera med pressad potatis och inlagda rödbetor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0