PARMESANPANERAD PLATTFISK MED ÖRTPOTATIS
4 portioner
8-10 spättafileér
2 dl vettemjöl
2 ägg
200 g parmesan
Smör att steka i
salt och vitpeppar
8-10 potatisar
1 citron
2 vitlöksklyftor
Blandade färska örter (vi hade bara basilika)
Smör och olivolja att steka i
Flingsalt och svartpeppar
Ärtor och morötter som tillbehör
Fisk:
Vänd fisken först i mjöl, sedan uppvispat ägg och tillsist riven parmesanost. Stek den i smör, några minuter på var sida. Salta och peppra under tiden du steker.
Potatis:
Skär potatisen i skivor. Finriv skalet från en tvättad citron. Finhacka vitlök och örter. Stek potatisen i smör, salta och peppra. Strö sedan över citronskal, vitlök och örter. Droppa över olivolja och låt det steka lite till. Pressa citronsaft och strö lite flingsalt över.
Tillbehör:
Koka frusna gröna ärtor i tre minuter. Smörstek morotsslantar ett par minuter. Salta och servera.
Ella gjorde som jag gjorde när jag var liten: "Jag vill inte ha fisk" Sen åt hon lika mycket fisk som vi vuxna :-)
Stackars Aaron får bara titta på än så länge. Men snart är det dags att prova lite potatis...
Kommentarer
Trackback