UNGSPANNKAKA MED LINGON

Så var det dags för Kristofers matsedel. Idag var det ungspannkaka på menyn. Vi provade att göra en tjockare variant i en ugnsform istället för långpanna... men det tar ju för lång tid att baka. Fick lägga över folie så att den inte skulle brännas vid. Detta är den tredje varianten på ungspannkaka som vi gjort, ni hittat de andra under kötträtter. Rimmat fläsk är det som blir godast och att använda långpannan är verkligen att föredra!

300 g rimmat fläsk
8 dl mjölk
4 dl mjöl
4 ägg
1/2 tsk salt
smör att ha i långpannan

Tärna fläsket. Vispa ut salt och mjöl i hälften av mjölken. Se till att där inte blir några klumpar. Vispa i resten av mjölken och äggen. Rör tillsist i fläsket. Häll allt i en långpanna och baka det i ugnen i 225 grader...25-30 minuter.

Till detta hade vi rivit 1/4 vitkålshuvud och 2 palsternackor. Det stekte vi i lite olja...kryddade med salt och svartpeppar.





Ella tyckte det var jättegott och ville ha mer! Roligt, eftersom hon varit lite si och så med maten förra veckan! Syns det att hon själv tog upp lingon eller :-D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0